Thelio Garden of Friendship - aurinkoa, energiaa ja mielenrauhaa Kreikassa | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

752 katselukertaa

Kokeilu on luotu 07.05.2017

Thelio Garden of Friendship - aurinkoa, energiaa ja mielenrauhaa Kreikassa

Rakennamme omavaraista luomutilaa Messenian alueella Kreikan mantereella. Tarkoitus on luoda luonnonhelmaan matalankynnyksen paikka, jossa voimme järjestää joogakoulutuksia sekä muuta harrastustoimintaa ja tuoda ihmisiä tutustumaan avoimen rennossa ja iloisessa ilmapiirissä paikalliskulttuuriin ja luontoon, kreikkalaisten herkkuruokiin, vieraanvaraisuuteen ja sydämellisyyteen.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

“Miksi te suomalaiset meitä niin paljon vihaatte? Siksikö, että täällä meillä paistaa aurinko ja teillä ei?” ihmetteli eräs kreikkalaisrouva minulle vilpittömin katsein pari vuotta sitten, kun keskustelut Kreikan kriisistä kävivät kuumimmillaan. Kreikkalaisesta näkökulmasta oli vaikeaa ymmärtää, miksi suomalaisten syyttävät sormet osoittelivat kreikkalaisia eivätkä EU:n vahingollista talous- ja kriisipolitiikkaa, korruptoituneiden poliitikkojen ja suurten pankkien moraalitonta toimintaa tavallisten kansalaisten kustannuksella. Yhteiskunta ei tarjoa muualla kansalaisille apua samalla tavalla kuin Suomessa vaan jokaisen on keksittävä itse omat keinonsa selvitä. Demokratian synnyinsijoilla tavallisten kansalaisten vaikuttamismahdollisuudet politiikkaan ovat valitettavan olemattomat. Diktatuurin ajan jäljet ovat jättäneet jälkensä ja kansalaiset pitävät valtiota pahimpana vihollisenaan. Kukaan ei Kreikassa uskaltaisi haaveillakaan tällaisesta kansalaislähtoisestä kokeilusta. Ja kuitenkin tällaista innovatiivista vipuvoimaa tarvitaan kipeästi kaikkialla. * * YK:n mukaan pienimuotoisen luomuviljelyn lisääminen on ainoa tapa ruokkia kaikki maailman ihmiset ja poistaa nälänhätä. Nykyinen ruoan massatuotanto on kestämätontä. Kemialliset lannoitteet ja yhden lajin viljely koyhdyttävät maaperän ja tappavat mehiläiset ja muut polyttäjät, mikä johtaa ekologiseen katastrofiin. Nykyisten päättäjien ahneuksissaan tekemät virheet ja ilmastonmuutoksen vaikutukset jäävät meidän lastemme ja lastenlastemme harteille kannettaviksi. * * Ei tällaisia suuremman luokan ongelmia, ekologista ja humanitäärista kriisiä, demokratian surkeaa tilaa tai suomalaisten ja kreikkalaisten molemminpuolista mainetta yhden pariskunnan pienhankkeella paranneta, mutta toivomme olevamme omalla toiminnallamme pikemminkin osa ratkaisua kuin osa ongelmavyyhtiä. Kokeilun tarkoitus on nyt hankkia riittävä rahoitus, jotta pääsemme käytännössä etenemään hankkeessa ja rakentamaan toimivat jooga- ja kurssitilat. Yeishyödyllinen tavoitteemme ja tarkoituksemme on levittää ympäristötietoutta, hyvää oloa ja terveysvinkkejä, inspiraatiota, mielenrauhaa, puhdasta ruokaa, terveyttä sekä raitista ilmaa nautittavaksi mahdollisimman monille kanssaihmisillemme.

Miten kokeilu toteutetaan?

Yhteiskunnan kannustava ilmapiiri, tukitoimet ja rahoittajien konkreettinen taloudellinen tuki on se, mitä kaltaisemme toimeliaat eurooppalaiset nuoret aikuiset tarvitsevat yleishyödyllisten ja rajatylittävien hankkeidemme toteuttamiseksi. Meillä on runsaasti ideoita, monipuolista tietotaitoa, verkostoitumisvalmiudet ja viestintätaidot sekä energiaa kuin pienessä kylässä hankkeemme toteuttamiseksi. Vain pääomasta on näinä aikoina kovasti puutetta. Kokeilemme toteuttaa oman unelmamme laittamalla monipuoliset tietomme, taitomme ja osaamisemme peliin tässä hankkeessa. Haluamme olla omalta osaltamme mukana luomassa omannäköistämme raikasta tuulahdusta ja yhteistyöhenkeä Eurooppaan karsimalla luutuneita asenteita ja ennakkoluuloja. Haluamme edistää terveyttä ja hyvinvointia, tuoda uutta energiaa, iloa ja inspiraatiota, raitista ilmaa ja tilaa hengittää kaikkien viime vuosina koettujen ankeiden kriisiuutisten jälkeen. Olemme valmiita etenemään välittömästi. Olemme paiskineet töitä nyt jo yli vuoden palkatta hankkeemme edistämiseksi. Rahoitus auttaisi meitä pääsemään tässä suurin harppauksin eteenpäin, ettei meidän tarvitsisi juosta ympäriinsä tienaamassa roposia muilla freelancer-töillämme. Heti kun hakemamme rakennuslupa on myönnetty ja meillä on tarvittavat varat rakennusmateriaaleihin, pääsemme aloittamaan varsinaisen rakentamisen. Tarkoitus on järjestää ensimmäiset kurssit ja vierailut tiluksillamme keväällä 2018.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Toteutamme kokeilun itse omin voiminemme (Heli & Theo). Rahoituksesta riippuen toivottavasti voimme työllistää yhden tai kaksi henkilöä kausiluontoisesti. Toimimme tietysti hyvässä yhteistyöhengessä kaikkien nykyisten ja tulevien yhteistyökumppaniemme kanssa.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Seuraavan vaiheen toteuttamiseen tarvitsemme noin 15 000 euroa. Jos saamme summan kasaan, jatkamme hanketta eteenpäin seuraavaan vaiheeseen.

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Meillä on monipuolista osaamista (ks. yllä). Rahoitusta ei ole.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

11.09.2017

Aikataulumme riippuu nyt täysin rahoituksesta ja siitä, kuinka pikaisesti pääsemme etenemään rakennusvaiheeseen. Jos pääsemme pikaisesti tositoimiin, pystymme järjestämään ensimmäiset kurssimme jo keväällä 2018.


Hankkeemme seuraavia vaiheita ovat


 • rakennussuunnitelmien lopullinen hiominen
 • rakennusmateriaalien hankinta
 • rakennustyöt
 • sisätilojen suunnittelu ja hankinnat


 • eläinten tilojen suunnittelu, aitaukset jne.
 • eläinten hankinta ja hoito


 • ammattimaisten nettisivujen luominen ja kanava sosiaalisessa mediassa
 • oman logon/tavaramerkin suunnittelu luomutuotteillemme
 • pakkaussuunnittelu tuotteille, logon sekä esiteiden painatus jne.
 • sivujen ja esitteiden käännökset eri kielille (suomi, kreikka, englanti aluksi)


 • yhteistyöverkostojen luominen kohderyhmillemme Suomessa & muualla: joogaryhmät, ekomatkailusta ja Kreikan kulttuurista kiinnostuneet, terveys- ja ruokamatkailijat jne.
 • yhteistyöverkostojen luominen Kreikassa: lähiseudun yrittäjät (ravintolat, sukelluskurssit, minibussin vuokraus jne.), asiakaskunta luomutuotteillemme


 • jatkuvat käytännön työt: puutarha ja kasvimaat, sadonkorjuu jne.
Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit