Tietotekniikkaratkaisujen parempi hyödyntäminen | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

516 katselukertaa

Kokeilu on luotu 04.05.2017

Tero Pulkkinen

Tietotekniikkaratkaisujen parempi hyödyntäminen

Teknologia sallii 3d animaatioiden rakentamisen, mutta kyseiselle teknologialle ei riitä käyttäjiä

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

1990 luvulta asti tietotekniikkaharrastajat ovat rakennelleet teknologioita lähinnä omaan käyttöönsä, ja nykyään teknologiat alkavat olemaan niin hyvässä kunnossa että ne voisivat olla hyödyllisiä tietokone-alueen ulkopuolisille ihmisille. Ongelma on saada olemassaolevalle 3d animaatio-järjestelmälle käyttäjiä, joille 3d animaatioiden rakentaminen tai animaatioiden katseleminen toisi jotakin lisäarvoa jota ei aikaisemmin ole ollut saatavilla.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

16.05.2017

http://meshpage.org/ sivustolla on lähestulkoon valmis 3d animaatiojärjestelmä. Sivustolta saatavalla työkalulla voi rakentaa 3d animaation, joka käyttää uusinta OpenGL teknologiaa. Työkalu on kohtalaisen monipuolinen (mutta myöskin monimutkainen) 3d animaatiotyökalu, jolla saa animaation aikaiseksi koordinaattinumeroita hiirellä ja näppäimistöllä syöttämällä, ja määrätynlaisia laatikoita yhdistelemällä. Työkalussa on melkein 400 erilaista laatikkoa joilla voi saada tehtyä 3d animaatioita. Muutamassa päivässä saa animaation aikaiseksi, jonka jälkeen animaation voi siirtää meshpage.org sivuston osaksi. Näin saa luotuun animaatioon URL osoitteen, ja sitä voi sen jälkeen näyttää muille ihmisille url osoitteen avulla vaikka emailin välityksellä. Tämä tehostaa ihmisten välistä kommunikaatiota kun voidaan näyttää toimivan animaation avulla jotain käsitteitä joita ei ole ennen pystynyt esittämään muuten kuin paperin ja kynän välityksellä.

Tämän teknologian rakentaminen on ollut mahdollista siitä lähtien kun tietokoneet tulivat tietokoneharrastajien käyttöön. Mutta kehitystyö vie aikaa, joten aktiviteetista on tullut toimiva järjestelmä vasta lähiaikoina. Mutta käyttäjiä ei ole teknologian olemassaolosta huolimatta löytynyt tarpeeksi, joten haasteena on löytää ne ihmiset joille kyseisestä järjestelmästä olisi jotain oikeaa hyötyä. Pelkkä tietokoneenkäyttötaito riittää, eli esimerkiksi ohjelmointitaitoa ei enää järjestelmän käyttämiseen vaadita., mutta esimerkiksi koordinaattinumerot auttavat työkalun käytössä. Kuitenkin järjestelmä on selvästi alunperin suunniteltu tietokoneharrastajille, jotka käyttävät paljon aikaa tietokoneiden yksityiskohtien ymmärtämiseen.

Teknologia perustuu peli- ja demo-teknologiaan, jota on ollut saatavilla ennenkin, mutta nyt on saatavilla työkaluja joilla noita teknologioita voidaan saada normaalien tietokoneen käyttäjien käyttöön. Haasteena on löytää ne ihmiset joille teknologiasta olisi oikeasti jotain hyötyä.

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit