Vedellä aktivoituva sähkökiuas | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

Sauna

552 katselukertaa

Kokeilu on luotu 31.10.2018

Vedellä aktivoituva sähkökiuas

Lisävaruste sähkökiukaalle. Suojalaite aktivoituu päälle, kun vettä heitetään kiukaalle. Suojalaite sammuttaa sähkökiukaan automaattisesti 10minuutin kuluttua.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Sähkökiukaat unohtuvat ihmisillä erittäin helposti päälle, jolloin ne voivat aiheuttavaa suurtakin vahinkoa kuten pahimmassa tapauksessa tulipaloa. Suomalaisten saunojien suurimpia onnettomuuksia saunatiloissa on nukahtaminen tai liiallisten alkoholiannoksien ansiosta sammuminen. Myös sairaskohtaukset saunatiloissa ovat yleisiä. Näistä johtuen haluamme pelastaa ihmishenkiä meidän idealla.

Miten kokeilu toteutetaan?

Ongelman ratkaisemme vedellä aktivoituvalla sähkökiukaalla, tai tarkemmin sanottuna suojalaitteella. Suojalaite aktivoituu kun kiukaalle heitetään vettä. Suojalaite havaitsee veden heiton kiukaalle antureilla. Idea on yksinkertainen ja helppo toteuttaa. Sähkökiuas sammuu aina 10 minuutin kuluttua veden heittämisestä ellei vettä heitä taas uudestaan. Tarkoituksena on laskea saunatilan lämpötilaa, jolloin vältytään pahemmilta henkilövahingoilta. Saunan lämpötilan laskemista voidaan edes auttaa kohdennetulla poistolla, jolloin poistoilmapuhallin aktivoituu kiukaan sammumisen yhteydessä.