Villikasvit ja rikkaruohot, aidot luonnon aarteet, luonnosta kaikkien lautasille. | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

AikuisetIkäihmisetJuomaTyöTyössäkäyvätTyöttömätKulttuuriVammaisetVapaa-aikaKyläLiikuntaMiehetMielenterveysNaisetNuoretKiertotalousKaupunkiTerveysTeknologiaMaahanmuuttajatSyrjäytyneetHävikkiTyöhyvinvointiHyväntekeväisyysLiiketoimintamallitKokeilutElämänhallintaTyöllisyydenhoitoTuotesuunnitteluYhteisöTarinatToimintamalliOsallisuusYhteistyöLähiruokaKuntoutusSaavutettavuusYhteisöllisyysPalvelumuotoiluToimeentuloOsaaminenVapaaehtoistoimintaRuokaLuontoResurssiviisausIlmastonmuutosKansantalousHarrastuksetOppiminenTasa-arvoLapsetAutomaatioHyvinvointiAlustatalous

827 katselukertaa

Kokeilu on luotu 31.08.2017

Forest Foody

Villikasvit ja rikkaruohot, aidot luonnon aarteet, luonnosta kaikkien lautasille.

Syötävien villikasvien eli "rikkaruohojen" kerääminen joko suoraan käytettäväksi tuoreena ruokana tai raaka-aineeksi villiruokatuotteisiin. Forest Foodyn digitaalinen markkinapaikka haluaa yhdistää suomalaisen luonnonvara-alan toimijat ja alan kautta lisäansaintamahdollisuuksista kiinnostuneet ja kuluttajat sekä muodostaa yhteisön, jossa välittää tietoa kestävästä ja luontoa kunnioittavasta luonnonvarojen käytöstä ruokavaliossa ja kauneudenhoidossa sekä osana jokapäiväistä elämää. https://www.forestfoody.fi/

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Tuoda villikasvit ja rikkaruohot, aidot luonnon aarteet, luonnosta kaikkien lautasille helposti. Haluamme luoda toimivan verkoston ammattitaitoisista kerääjistä ja yhteisön kansalaisista, mikä mahdollistaa villikasvien keräämisen puhtailta kasvualueilta Suomen luonnosta sekä kitkemisen ei-toivotuilta kasvualueilta kaikkien lautasille ja luonnontuotealan hyödynnettäväksi.

Miten kokeilu toteutetaan?

Kokeilun tavoitteena on selvittää, toimiiko "rikkaruohot hyötykäyttöön" -idea ja ovatko ihmiset valmiita kutsumaan kerääjät asuin-, metsä- tai viljelyalueelleen. Haluamme kokeilla ilmoitus- ja logistiikkakeinoja ratkaistaksemme, miten villikasvit ja niistä tehdyt tuotteet löytävät parhaiten tien rikkaruohosta kaikkien lautasille samalla tuoden lisäansaintamahdollisuuksia kerääjille.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

5000

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

31.08.2017


Syötävien villikasvien eli "rikkaruohojen" kerääminen joko suoraan käytettäväksi tuoreena ruokana tai raaka-aineeksi villiruokatuotteisiin.


Forest Foodyn digitaalinen markkinapaikka haluaa yhdistää suomalaisen luonnonvara-alan toimijat ja alan kautta lisäansaintamahdollisuuksista kiinnostuneet ja kuluttajat sekä muodostaa yhteisön, jossa välittää tietoa kestävästä ja luontoa kunnioittavasta luonnonvarojen käytöstä ruokavaliossa ja kauneudenhoidossa sekä osana jokapäiväistä elämää.


Suomi on täynnä aidosti puhdasta, laadukasta ja ravinteikasta superruokaa, joka toisesta näkökulmasta on haittoina pihoilla ja asuinalueilla sekä hyötypuutarhoissa. Unohtamatta metsien aarteita, joiden potentiaalista suurin osa jää hyödyntämättömänä metsiin.


Suomessa on ravinnerikkaita syötäviä kasveja mm. nokkonen (Urtica dioica) ja vuohenputki (Aegopodium podagraria), jotka kasvavat villeinä Suomen luonnossa, ja jotka koetaan yleisesti haittakasveiksi asuinalueilla ja hyötypuutarhoissa. Kyseiset kasvit voidaan niittää kasvukauden aikana, jolloin ne kasvattavat uudet taimet ja näin ravinteikkaat versot ovat hyödynnettävissä koko kasvukauden ajan. Muun muassa edellä mainitut kasvit ovat villiruokakulttuurin ja -tuotteiden perusraaka-aineita.


Haluamme kokeilla kerääjäverkoston avulla syötävien luonnonkasvien keräämistä luonnon lisäksi paikoista, joissa villikasvillisuus koetaan haitalliseksi. Kerääjäverkoston avulla tuemme kerääjien asemaa ja ansaintamahdollisuuksia myös syrjäseuduilla sekä luomme lisäansiomahdollisuuden kaikille luonnonkasvien keräämisestä kiinnostuneille. Luonnossa työskentely voi myös lisätä kerääjien kokonaisvaltaista hyvää oloa: luonto on paikka rentoutumiseen, hengittämiseen ja ulkoiluun.

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit