Voimavara vertaistuki ja valmennus palvelut | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Kokeilun teemat

AikuisetTyöTyössäkäyvätTyöttömätValtioKuntaKyläMiehetNaisetNuoretTerveysVarhaiskasvatusKouluSyrjäytyneetTyöhyvinvointiHyväntekeväisyysVanhemmuusElämänhallintaTyöllisyydenhoitoYhteisöTarinatToimintamalliOsallisuusYhteistyöViranomaisyhteistyöMaakuntaKuntoutusArjenhallintaYhteisöllisyysOsaaminenVapaaehtoistoimintaResurssiviisausOppiminenKasvatusLapsetHyvinvointi

583 katselukertaa

Kokeilu on luotu 05.10.2017

Perusteilla oleva yhdistys, jonka yhdyshenkilönä toimii Rita Koivisto

Voimavara vertaistuki ja valmennus palvelut

Olemme perustamassa marraskuussa uutta yhdistystä , jonka nimenä tulee olemaan Voimara ja jonka tarkoituksena on auttaa arjen haasteiden keskellä jakaen tietoutta, tukea arjen haasteissa ja jakaa kokemuksia erilaisiin elämäntilanteisiin asiantuntijajäsenien osaamisalueiden mukaisesti, toteuttamalla infoja, neuvontaa, vertaisryhmiä, koulutuksia ja tapahtumia. Voimaantuneena ihminen ja yhteisö voivat selvitä haasteista ja elää hyvää arkea haasteiden keskellä. Arjen voimavara auttaa hyväksymään elämässä tapahtuvia muutoksia ja sietämään arjen haasteita.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Yhteiskunnan vaatimukset, taloudelliset paineet, arjen kiireet ja moninaistuvat haasteet arjen keskellä ovat verottaneet perheiden voimavaroja liiaksi. Yhdistyksen toiminnan avulla pyrimme löytämään vapaana olevia resursseja, joita voimme hyödyntää arjen tukea tarvitseville lapsille, nuorille ja myös aikuisille.

Miten kokeilu toteutetaan?

Yhdistys kerää vapaaehtoisista asiantuntijarekisterin. Heidän kanssaan suunnittelemme heidän oman asiantuntemuksensa mukaisia infoja yhteistyötahoille ja tukea tarvitseville henkilöille. Tavoitteena on, että yhdistys voi tarjota tietoutta, lisäresurssia ja vertaistukea. Tämän toiminnan myötä voimme olla yhdessä tukemassa arjen hyvinvointia tukea ja tietoutta tarvitseville.

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

05.10.2017

Yhteisenä tekijänä on ihmisten voimavaraistaminen arjen haasteiden keskellä - oli haaste sitten mikä tahansa esim. oppimaan oppiminen tai lukihäiriö yms. Jäseninä voi olla kuka tahansa yksityinen henkilö ja oikeustoimikelpoinen yhteisö. Asiantuntijajäseninä voivat olla henkilöt, jotka ovat itse määritelleet oman osaamisalueen/asiantuntijuuden ja mitä ja kuinka haluaisivat toimia esim. voimauttava valokuvaus, sijaiskotilasten hoidon asiantuntemus, erityislastentarhan ohjaus, työ- ja toimintakyvyn arviointi, työhyvinvointi, ammatillinen kuntoutus, luki- ja matikkahäiriöt jne.


Yhdistys olisi yhteisen tiedottamisen yhteisö, jonka kautta kerromme/esittelemme asiantuntijuutta, ei henkilöinä vaan asiantuntemuksen osa-alueita. Näin olemme kaikki yhdessä rakentamassa yhteistä hyvää hyvinvoinnin edistämiseksi yhteiskunnassamme.

Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit