Yrityksille toimitilat ja tontit | Kokeilunpaikka.fi
2

Ketterä kokeilu

-

Kokeilun teemat

565 katselukertaa

Kokeilu on luotu 20.12.2017

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy - Tiina Pelkonen Elinvoimaa kuntiin -hankkeesta

Yrityksille toimitilat ja tontit

Haetaan mallia koota kuntien, yritysten ja seuratoimijoiden vajaakäytössä olevat tilat ja tontit yhteen. Tyhjien kiinteistöjen ja tonttien markkinointi lisää seudun elinvoimaa ja vetovoimaisuutta. Houkuttelee alueelle uusia yrityksiä kun sopivan toimitilan etsiminen käy vaivatta.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Mistä löytää kunnan vapaat tontit ja toimitilat yrityksen perustamiseen tai laajentamiseen. Halutaan luoda internet-sivusto, mistä löytyy vapaat toimitilat ja tontit ja luoda malli, miten sivustoa ylläpidetään jatkossakin toiminnassa.

Miten kokeilu toteutetaan?

Luodaan internetsivusto, mistä löytyy keskitetysti alueen yrityskäyttöön soveltuvat tontit ja toimitilat. Luodaan Soinin, Vimpelin ja Alajärven kuntien kanssa yhteistyössä vapaat tontit ja toimitilat internet-sivusto. Internet-sivustolle annetaan yksittäisille toimijoille oikeuksia luoda omat kiinteistöt portaaliin kaikkien löydettäväksi. Myös kunta laittaa sivustolle yrityskäyttöön soveltuvat tontit, liiketilat ja toimistot. tammi-joulukuu 2018

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Elinvoimaa kuntiin -hanke yhteistyössä Vimpellin, Soinin ja Alajärven kuntien teknisentoimen kanssa sekä alueen kiinteistövälitysfirmojen ja yksittäisten tilojen tarjoajien kanssa.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Rahoitus on varmistettu Elinvoimaa kuntiin -hankkeen kautta (Etelä-pohjanmaan liiton AIKO rahoitus).

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Elinkeinojohtajat ja Elinvoimaa kuntiin -hanke

Mitä kokeilun matkalla on tapahtunut?

13.06.2018

Elinvoimaa kuntiin -hankkeessa Haettiin ratkaisua koota kuntien, yritysten, seuratoimijoiden ja yksityisten hajaakäytössä olevat tilat ja tontit yhteen. Maan ja toimitilojenkäytön ratkaisuillaan kunta voi luoda kilpailukykyisiä mahdollisuuksia elinkeinoelämän tarpeisiin ja turvata eri toimijoille hyvät toimintamahdollisuudet. Elinkeinoelämän ja yrityskannan kehittäminen on yleisin näkökulma elinvoiman kehittämisessä.


Yhteistyökumppaniksi valittiin Hakosalo, sillä yhä useammat elinkeinoyhtiöt, kunnat ja kaupungit kehittävät alueen elinkeinoelämää ja työllisyyttä Hakosalo Kunta -palveluiden avulla. Hakosalon valttikorttina on vahva kuntaorganisaatioiden asiakastyöhön liittyvä substanssiosaaminen. Yhden keskitetyn järjestelmän periaate taklaa julkisen sektorin haastetta, jossa työtä tehdään lukuisilla eri järjestelmillä ilman sujuvaa integraatiota. Yhden järjestelmän periaate parantaa myös tietoturva ajan vaatimusten mukaisesti.


Kuvakaappaus toimitilat.jpyp.fi -sivustolta:

Toimitilat -toimintamalli:

JPYP eli Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy (elinkeinoyhtiö) on Toimitilat-palvelun omistaja, jonka sivuille palvelu on rakennettu. Palvelun käyttö on asiakkaille maksutonta ja JPYP vastaa palvelun kustannuksista.

Pääkäyttäjinä ja ylläpitäjinä toimii JPYP:n henkilökunta (Jouko Etula vastaa Alajärven, Pirkko Ylätalo Soinin ja Vesa Alanko-Luopa Vimpelin alueen toimitiloista). Peruskäyttäjä oikeudet on annettu Alajärven, Soinin ja Vimpelin kunnan tekniselletoimelle, jotka vastaavat kunnan kiinteistöjen esille tuomisesta, julkaisemista ja yhteydenotoista. Tämän lisäksi on peruskäyttäjä oikeudet on annettu alueella toimiville kiinteistövälitys yrityksille eli Järviseudun OP-Kiinteistökeskukselle ja Omakodit Alajärvelle. Myös asiakkaat voivat ilmoittaa vapaan toimitilan tai tontin palveluun maksutta ja tietenkin selata olemassa olevia kohteita. Teknisissä ongelmissa auttaa JPYP:n henkilökunta ja tarvittaessa Hakosalon Helpdesk.
Lehdistötiedote pidettiin 25.4.2018:


Elinvoimaa kuntiin –hankkeessa haettiin ratkaisua koota kuntien, yritysten, seuratoimijoiden ja yksityisten vajaakäytössä olevat tilat ja tontit yhteen. Maan ja toimitilojenkäytön ratkaisuillaan kunta voi luoda kilpailukykyisiä mahdollisuuksia elinkeinoelämän tarpeisiin ja turvata eri toimijoille hyvät toimintamahdollisuudet. Elinkeinoelämän ja yrityskannan kehittäminen on yleisin näkökulma elinvoiman kehittämisessä.


Elinvoimaa kuntiin -hankkeen projektipäällikkönä toimii Tiina Pelkonen ja hallinnoijana Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelun toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa, jotka uskovat tyhjien kiinteistöjen ja tonttien markkinoinnin lisäävän seudun elinvoimaa ja houkuttelevan alueelle uusia yrityksiä.

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy (JPYP) on Alajärven kaupungin, Soinin ja Vimpelin kuntien sekä alueen 22 yrityksen ja pankin yhteisesti omistama elinkeinoyhtiö. Yhtiö tarjoaa yritys- ja kehittämispalveluita pääasiassa toimialueen osakaskunnille ja -yrityksille. JPYP auttaa uusia yrityksiä alkuun ja auttaa myös toimivia yrityksiä kehittämistyössä niiden tarvitessa toimitiloja. Uusi Toimitilat –verkkosivusto on rakennettu JPYP:n kotisivuille http://toimitilat.jpyp.fi/, mihin myös kunnat ohjaavat omilta kotisivuiltaan toimitiloja etsivät asiakkaat. JPYP ylläpitää jatkossa seudullista vapaiden toimitilojen ja tonttien sivustoa yhteistyössä Alajärven, Soinin ja Vimpelin kuntien sekä alueella toimivien kiinteistövälittäjien kanssa. Järviseudun OP-Kiinteistökeskus Oy LKV ja Omakodit Alajärvi ottivat uuden Toimitilat –palvelun heti ilomielin käyttöön.


Toimitilat –palvelu on siis tarkoitettu pääasiassa Järvi-Pohjanmaan seudulla toimiville, toimintansa aloittaville sekä alueelle siirtyville tai laajentaville yrityksille. Toimitilat -palvelusta löytyy Alajärven, Soinin ja Vimpelin vapaat toimitilat ja yritystontit. Tiloja voi hakea käyttötarkoituksen (liike-, toimisto-, teollisuus-, varasto-, muu tila) tai kunnan (Alajärvi, Vimpeli, Soini) mukaan. Voit ilmoittaa vapaan toimitilasi tai tonttisi palveluumme maksutta. Ilmoitusta varten tarvitset tilan tai tontin perustiedot kuten sijainnin, pinta-alan, hinnan ja varustelun sekä hyvälaatuisia valokuvia. Mikäli laajasta toimitilavalikoimastamme ei juuri nyt löydy yrityksellesi sopivaa tilaa, JPYP auttaa räätälöidysti sen etsimisessä. Ota rohkeasti yhteyttä!


Toimitilat -palvelusta tehtiin myös esite, mitä on jaettu kevään ja kesän 2018 tapahtumissa.


Lehtijuttuja asian tiimoilta:


Kommentit
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi omalla nimelläsi
Piilota kommentit