Digisauna | Kokeilunpaikka.fi

21.8.2018 - 31.10.2018

Digisauna

Digisauna

Suomi ikääntyy Euroopan maista nopeimmin. Mitä vanhemmiksi tulemme, sitä todennäköisempää on, että käytössämme on turvaranneke. Saunaympäristö suurine lämpö- ja kosteusvaihteluineen asettaa haasteita turvallisen ympäristön toteutukselle. Saunan sijainti kellarissa tai muut rakenteelliset ratkaisut saattavat haitata esimerkiksi turvarannekkeen toimintaa. Kaatumisen, liukastumisen, sairaskohtauksen tai vastaavan sattuessa ihminen tarvitsee apua. Keksitkö sinä idean, jolla voisi parantaa saunaturvallisuutta?

Suomi ikääntyy Euroopan maista nopeimmin. Mitä vanhemmiksi tulemme, sitä todennäköisempää on, että käytössämme on turvaranneke. Saunaympäristö suurine lämpö- ja kosteusvaihteluineen asettaa haasteita turvallisen ympäristön toteutukselle. Saunan sijainti kellarissa tai muut rakenteelliset ratkaisut saattavat haitata esimerkiksi turvarannekkeen toimintaa. Kaatumisen, liukastumisen, sairaskohtauksen tai vastaavan sattuessa ihminen tarvitsee apua.

Saunomiseen liittyy myös monenlaisia muita turvallisuuteen ja terveyteen liittyviä näkökohtia yllä kuvatun lisäksi, joihin kilpailutöillä voidaan niin ikään pureutua. Saunassa, kuten muissakin tiloissa, saattaa syntyä tulipalo. Tämän estäminen tai mahdollisimman aikainen havaitseminen lisää kodin turvallisuutta. Ratkaisun ei tarvitse koskea pelkästään vanhenevan väestön saunomiseen liittyviä ongelmakohtia. Paras ratkaisu palvelee kaikenlaisia saunojia iästä riippumatta.

Ideahaussa Finanssiala ry etsi ideoita, joissa olisi eniten potentiaalia ratkaista ongelma. Mukana tuomaristossa oli mm. edustajat suomalaisilta saunavalmistajilta, että ideoiden kehittäjät voisivat saada mahdollisimman varhaisessa vaiheessa alan asiantuntijoilta apua jatkokehittämiseen. 

 

Ohjelmaan valitut kokeilut: