Helsingin seudun kävelyn ja pyöräilyn nopeat kokeilut | Kokeilunpaikka.fi

13.4.2021 - 01.6.2021

Helsingin seudun kävelyn ja pyöräilyn nopeat kokeilut

Helsingin seudun kävelyn ja pyöräilyn nopeat kokeilut

Kiinnostava, vihreä ja turvallinen ympäristö kutsuu liikkumaan omin jaloin. Kun ihmiset liikkuvat kestävästi – kävellen, pyöräillen ja joukkoliikenteellä – se lisää sekä ihmisten terveyttä että ympäristön hyvinvointia. Haluamme tehdä kävelystä ja pyöräilystä helpon tavan liikkua kaupungeissa ja kunnissa. Siksi etsimme kunnista kokeiluja, jotka parantavat liikkumisympäristön viihtyisyyttä ja turvallisuutta sekä auttavat kehittämään asemanseutuja. Helsingin seudun liikenne (HSL) valitsi toteutettavaksi neljä kokeilua, jotka toteutetaan kesällä ja syksyllä 2021.

Onko kunnassasi paikka, josta saisi kävelijälle tai pyöräilijälle houkuttelevan kekseliäällä parannuksella? Miten sen voisi toteuttaa? Auttaisivatko siemenrahoitus ja asiantuntija-apu toteutusta? Tarvitsetko kenties tutkittua tietoa kuntasi päättäjien vakuuttamiseksi? Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, voit olla etsimämme kokeilija. 

Haimme Helsingin seudun kunnista (Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Siuntio*, Sipoo, Tuusula, Vantaa, Vihti) kokeiluja, jotka tähtäävät kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden parantamiseen ja määrien kasvattamiseen. Etsimme nopeita katutilaan ja muuhun infrastruktuuriin kohdistuvia ratkaisuja, jotka kehittävät ympäristön viihtyisyyttä ja turvallisuutta niin asemanseuduilla kuin muualla kunnissa.

Jalankulun ja pyöräliikenteen nopeiden kokeilujen ohjelma on yksi Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL 2019 -suunnitelman toimenpide.

*) Siuntio ei kuulu Helsingin seutuun, mutta on HSL:n jäsenkuntana mukana MAL 2019 ja MAL 2023 -suunnitelmien liikenneosiossa sekä sitä kautta myös tässä ohjelmahaussa.

Tustu kokeiluhaun kuulutukseen ja valintakriteereihin täällä.

 

Aikajana

tiistaina 13.04.2021
Haku ohjelmaan on auki
tiistaina 04.05.2021
Mahdollisten kysymysten viimeinen esittämispäivä, kysymykset sähköpostitse: mette.granberg@hsl.fi ja sara.lukkarinen@motiva.fi
keskiviikkona 12.05.2021
Vastaukset mahdollisiin kysymyksiin, toimitetaan sähköpostitse kysyjille ja julkaistaan haun verkkosivulla(ks. hakuteksti ylempää)
torstaina 10.06.2021
Päätökset toteutettavista toimenpiteistä
tiistaina 15.06.2021
Aloitustilaisuus valituille kokeiluille (alustavasti etänä)
sunnuntaina 14.11.2021
Kokeilut valmiit viimeistään

Ohjelmaan valitut kokeilut: