Tekoälyhaku | Kokeilunpaikka.fi

09.5.2018 - 03.6.2018

Tekoälyhaku

Tekoälyhaku

Siirtyminen tekoälyaikaan on yhteinen oppimismatka. Etsimme 9.5.-3.6.2018 tekoälyaiheisia hyvinvointia lisääviä kokeiluja teemoissa Arjen hallinta, Enemmän yhteisöllisyyttä, Ympäristö ja me. Toteutettaviksi valittiin 21 tekoälykokeilua.  Tulokset ja opit ovat nyt luettavissa täällä.

Tekoälykokeilut käsittivät 21 ruohonjuuritason kokeilua, joissa etsittiin ratkaisuja arjen haasteisiin ympäristön, arjen hallinnan ja yhteisöllisyyden näkökulmista. Nyt kokeilut ovat päättyneet ja on aika katsoa, mitä niistä opittiin.

Kokeiluissa kehitettiin erilaisia palvelubotteja, toimintamalleja ja työkaluja ruokahävikin hyödyntämiseen, alueellisiin palveluihin, koulutukseen sekä terveyteen ja hyvinvointiin. Skillhiven botti löytää parhaat asiantuntijat eri tarpeisiin, kun taas Osaamisbotin sovellukset ohjaavat paikallisiin palveluihin ja helpottavat opiskelijan asettautumista uudelle paikkakunnalle. Kauniaisten koulubottikokeilussa katsotaan tulevaisuuteen: kokeiluun otettiin mukaan yläkouluikäiset oppilaat, jotka kehittivät itse chatbotin omista ongelmistaan ja lähtökohdistaan lähtien. Tällä tavoin oppilaat oppivat tulevaisuuden taitoja ja yhteistyötä käytännönläheisesti.

“Uutta tällä kierroksella oli se, että jo kaksi kokeilijaa uskalsi sanoittaa, mikä ei mennyt suunnitellusti. Tämä on ollut kokeilukulttuurin levittämisessä meille keskeistä: kokeilu itsessään ei koskaan epäonnistu. Pieleen menee vain silloin, jos odottamattomista tuloksista ei opita mitään”, toteaa erityisasiantuntija Johanna Kotipelto valtioneuvoston kansliasta.

 

Lue lisää: Näin kokeiluhaku toteutettiin

Ohjelmaan valitut kokeilut: