Meistä | Kokeilunpaikka.fi

Meistä

Mistä voi tietää, että idea on hyvä? No se on kokeilun paikka! Kokeilun paikka kokoaa yhteen kokeilijat, kokeilujen rahoittajat, uudet ideat ja kokeilujen opit. Montaa hyvinvointia lisäävää ja maailmaa mullistavaa ratkaisua ei olisi löytynyt ilman rohkeita kokeilijoita. Ilmainen kouluruoka? Sydämentahdistin? Tekstiviesti? Nämä ovat kaikki kokeiluilla syntyneitä innovaatioita.

Täällä voit muotoilla ideoita kokeiluiksi, hakea rahoitusta osallistumalla kokeiluhakuihin, kommentoida muiden kokeiluja ja levittää löytyneitä oppeja. Koikeilun paikan avulla organisaatiot voivat toteuttaa kokeiluhaun etsiäkseen tunnistettuun haasteeseen ratkaisuja.

Kokeilun paikka on tarkoitettu tekijöille, jotka haluavat valjastaa ideansa toiminnaksi ja löytää kokeiluilla uusia ratkaisuja. Kokeilut etenevät kolmivaiheisella polulla kokeilun ideasta, ketterän kokeilun kautta oppiin. Kun yhden kokeilut opit on saatu, on aika ideoida seuraavaa kokeilua oppien pohjalta!

Kokeilun paikka syntyi vuonna 2017 halusta edistää suomalaista kokeilukulttuuria hallituksen kärkihankkeessa Kokeileva Suomi. Nyt palvelun taustavoimana toimii valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva. Tavoitat meidät sähköpostilla osoitteesta kokeilut@motiva.fi Kokeilemisen iloa kaikille!

”Kokeilun paikka oli meille mahdollisuus tavoittaa laajempi joukko uusia tekijöitä ilmastotyöhön.”
– Johanna Kentala-Lehtonen, erityisasiantuntija, rahoittajana toimineen ympäristöministeriön ilmastokokeiluista vastaava henkilö 2019

”Kokeilun paikka avaa pääsyn pöytiin, joista ei muuten saisi tietoa.”
– Katja Lehtonen, kiertotalousyrittäjä, Viako Oy, osallistui kiertotalouskokeiluihin 2019