Kokeilun paikka on kaikille avoin kokeilualusta, jossa voit muotoilla ideoita kokeiluiksi, hakea rahoitusta osallistumalla kokeiluhakuihin, kommentoida muiden kokeiluja ja levittää kokeilulla löydettyjä oppeja. Kokeilun paikka on avoin kaikille eli kansalaisille, yrityksille, opetus- ja tutkimuslaitoksille, järjestöille ja julkishallinnon toimijoille.

Näin se toimii!

Alkuun pääset rekisteröitymällä, jolloin voit tehdä omia kokeiluja ja kommentoida muiden kokeiluja. Täydennä tietoja omaan käyttäjäprofiiliisi, jotta samoista aiheista kiinnostuneet löytävät sinut. Profiilisi näkyy kaikille käyttäjille.

Kokeilun aloittaminen

Aloita kokeilu. Etene polulla vastaamalla kysymyksiin, helppoa! Vastauslaatikoiden aputeksteistä saat tukea vastauksien muotoiluun.

A screenshot of a cell phone

Description automatically generated
Ensiksi kysymme sinua muotoilemaan kokeilulle nimen ja kiteyttämään tavoitteen.
A screenshot of a cell phone

Description automatically generated
Seuraavaksi kysymme tietoja kokeilun toteuttamisesta ja toteuttajista.

Lisää kokeiluusi sopivat teemat, ja kerro muille mitä kokeilusi on vailla: rahoitusta, uutta tiimiläistä vai sparrausta ja tukea idean eteenpäin kehittelemiseen? Jos olet aikeissa osallistua käynnissä olevaan kokeiluhakuun, merkitse itsesi mukaan laatikkoa napsauttamalla.

A screenshot of a cell phone

Description automatically generated
Teemojen avulla muut kokeilijat voivat paremmin löytää kokeilusi. Mitä etsit? -kysymykseen vastaamalla voit kertoa muille kokeilijoille, mitä apua kaivataan.

Kun kokeilu on luotu, sinut ohjataan kokeilusi omalle sivulle. Voit päivittää kysymyksiä ja valita kokeilulle inspiroivan kuvan. Voit myös lisätä itsesi lisäksi kokeilulle muita omistajia.

Lisää mieleisesi kuva. Huolehdithan, että kuvan käyttöoikeudet ovat kunnossa.
Voit lisätä kokeiluun muita käyttäjiä, jotka voivat muokata kokeilua.

Julkaiseminen

Kun kokeilun idea on kypsä, voit julkaista kokeilusi, jolloin se näkyy kaikille käyttäjille. Kokeiluhakuun osallistuvaa kokeiluasi voit muokata hakuajan päättymiseen asti. Vain määräaikaan mennessä julkaistut kokeilut hyväksytään mukaan kokeiluhakuun.

Huomaa, että kokeiluhakuun osallistuvien kokeilujen tulee olla julkisia.

Kokeilun vaiheissa siirtyminen

Kun alat toteuttamaan kokeilua, siirrä se ensimmäisestä ideavaiheesta seuraavaan ketterä kokeilu -vaiheeseen. Näin muut käyttäjät tietävät, että kokeilussa alkaa tapahtua.

Kun kokeilu on päättynyt, etene kolmanteen kokeilun opit -vaiheeseen, kerro mitä opit ja jaa se muille. Kaikkia meitä kiinnostaa mihin kokeilu eteni ja mitä tuloksia saatiin, mokia unohtamatta.

A close up of a logo

Description automatically generated
Huomaa, että siirtymisen jälkeen ei voi enää siirtyä takaisin edelliseen vaiheeseen.

Kuulumiset

Muista myös jättää kokeiluun kuulumisia. Näin muut tietävät, missä kokeilussa mennään ja voivat kommentoida kokeiluasi. Voit kertoa kuulumisia koko kokeilun ajan ja sen päättymisen jälkeenkin. Aloitat kuulumisten kirjaamiseen painamalla aloita uusi keskustelu -painiketta.

A close up of a logo

Description automatically generated
Voit lisätä keskusteluun myös kuvia ja upotettuja videoita.

Apua ja tukea

Jos sormi menee suuhun, eteen tulee teknisiä hankaluuksia tai haluat antaa meille palautetta, olethan meihin yhteydessä kokeilut@motiva.fi.

Kokeilun paikan pelisäännöt

Kokeilun paikka on toisiaan kannustavien ihmisten yhteisö. Puhutaan toisillemme kannustavasti toisiamme innostaen. Kokeilemisessa kaikki on sallittua, kunhan on muille kiltti!

Ylläpito voi poistaa jo julkaistun sisällön palvelusta, jos se toteamme sen asiattomaksi tai loukkaavaksi. Voimme myös ehdottaa kokeilun kuvaukseen muokkauksia.

Noudatamme avoimen innovaation periaatetta. Kun julkaiset idean, se on kenen tahansa käytettävissä. Voit myös hyödyntää toisten ideoita. Muista kiittää aina kun lainaat. Yhdessä kehittämällä ideoista rakennetaan vielä toimivampia. Toisen valmista kokeiluehdotusta ei sovi ottaa kysymättä omiin nimiin. Voit toki tarjoutua mukaan kokeiluun omalla osaamisellasi.