Tutustu palveluun

Kokeilun paikka on palvelu, jossa me kaikki voimme ideoida ja kehittää yhteisiä kokeiluja sekä hakea niille rahoitusta. Kokeilun paikassa edetään ideasta / haasteesta kokeiluehdotukseen, mahdolliseen rahoitukseen ja toteutukseen asti.

Menu

Tutustu palveluun

Kokeilun paikka on alusta, joka auttaa synnyttämään ideoista konkreettisia kokeiluja. Yhteisöllinen Kokeilun paikka yhdistää ideoijat, kokeilijat, sparraajat, rahoittajat ja käyttäjät.

Kerro ideasi, tee siitä kokeiluehdotus, saa palautetta ja etene kokeiluun verkoston tukemana. Osallistua voit myös jättämällä haasteen eli ratkaistavan ongelman yhteisön pureskeltavaksi.

Kokeilun paikan kautta löydät sopivat kumppanit kokeilun toteuttamiseksi ja pääset hakemaan joukkorahoitusta ja erilaisten rahoittajien tukea.

Kokeilun paikassa voit myös kommentoida muiden ideoita, vastata haasteeseen, löytää tietoa, keskustella ja jakaa osaamista. Tarkemmat ohjeet kokeilun jättämiseen löydät täältä.

KOKEILUN KAARI

Kokeilun kaari tukee kokeilun eri vaiheiden hahmottamista ja auttaa löytämään kokeilun suunnan. Myös muut saavat tietää mitä kokeilullesi kuuluu. Kokeilun kaari opastaa sinut kokeiluideasta sen toteutukseen ja oppien levittämiseen.

RATKAISTAVA HAASTE

Kokeilun paikassa voit esittää haasteen, jolle haluaisit löytyvän ratkaisun.

RATKAISEVA IDEA

Voit esittää idean, jota tulisi kokeilla.

EHDOTUS KOKEILUKSI

Voit jalostaa ideasi kokeiluehdotuksesi.

KOKEILUN RAHOITUS

Voit hakea joukkorahoitusta ja muiden rahoittajien tukea.

TOTEUTETTAVA KOKEILU

Kerro miten käynnistynyt kokeilu etenee.

KOKEILUN OPIT

Raportoi kokeilun jälkeen, miten meni ja mitä kokeilusta opittiin.

Kokeilun paikan tausta

Kokeilun paikka on tehty valtioneuvoston kanslian ja suomalaisen kokeilijayhteisön yhteistyönä. Se on syntynyt hallitusohjelmaan kuuluvassa Kokeileva Suomi -kärkihankkeessa, joka luo edellytyksiä kokeilukulttuurin kukoistukselle yhteiskunnan eri tasoilla.

Valtioneuvoston kanslia ja valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy vastaavat sivuston ylläpidosta ja kokeiluhakujen koordinoimisesta. Palvelun tuottaa joukkorahoituksen suomalainen uranuurtaja Mesenaatti.me.

 

 

Sähköpostiosoite tai käyttäjätunnus on väärin tai et ole vielä rekisteröitynyt. Toiminto epäonnistui.