Tutustu palveluun

Kokeilun paikka on palvelu, jossa me kaikki voimme ideoida ja kehittää yhteisiä kokeiluja sekä hakea niille rahoitusta. Kokeilun paikassa edetään ideasta / haasteesta kokeiluehdotukseen, mahdolliseen rahoitukseen ja toteutukseen asti.

Menu

Tutustu palveluun

Kokeilun paikka tuo yhteen ideat, kokeilijat, sparraajat ja kokeilujen rahoituksen.

Mistä voi tietää, että idea on hyvä? No se on kokeilun paikka! Monta hyvinvointia lisäävää ja maailmaa mullistavaa ratkaisua ei olisi löytynyt ilman rohkeita kokeilijoita. Ilmainen kouluruoka? Sydämentahdistin? Ne ovat molemmat kokeiluilla syntyneitä keksintöjä.
Kokeilunpaikka.fi on sinulle, joka haluat valjastaa ideasi konkreettiseksi toiminnaksi tai löytää kokeiluilla ratkaisuja yhteiskunnan haasteisiin. Kokeilun paikassa voit kertoa oman ideasi tai asettaa ratkaistavan haasteen. Voit myös kommentoida muiden ideoita, vastata haasteeseen, keskustella ja jakaa osaamista. Tarkemmat ohjeet kokeilun jättämiseen löydät täältä.
Onko organisaatiosi kiinnostunut toteuttamaan kokeiluhaun valitsemastanne teemasta? Yhteystietomme löydät täältä.

KOKEILUN KAARI

Kokeilun kaari tukee kokeilun eri vaiheiden hahmottamista ja auttaa löytämään kokeilun suunnan. Myös muut saavat tietää mitä kokeilullesi kuuluu. Kokeilun kaari opastaa sinut kokeiluideasta sen toteutukseen ja oppien levittämiseen.

RATKAISTAVA HAASTE

Kokeilun paikassa voit esittää haasteen, jolle haluaisit löytyvän ratkaisun.

RATKAISEVA IDEA

Voit esittää idean, jota tulisi kokeilla.

EHDOTUS KOKEILUKSI

Voit jalostaa ideasi kokeiluehdotuksesi.

KOKEILUN RAHOITUS

Voit hakea joukkorahoitusta ja muiden rahoittajien tukea.

TOTEUTETTAVA KOKEILU

Kerro miten käynnistynyt kokeilu etenee.

KOKEILUN OPIT

Raportoi kokeilun jälkeen, miten meni ja mitä kokeilusta opittiin.

Kokeilun paikan tausta

Kokeilun paikka on tehty valtioneuvoston kanslian ja suomalaisen kokeilijayhteisön yhteistyönä. Se on syntynyt hallitusohjelmaan kuuluvassa Kokeileva Suomi -kärkihankkeessa, joka luo edellytyksiä kokeilukulttuurin kukoistukselle yhteiskunnan eri tasoilla.

Valtioneuvoston kanslia ja valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy vastaavat sivuston ylläpidosta ja kokeiluhakujen koordinoimisesta. Palvelun tuottaa joukkorahoituksen suomalainen uranuurtaja Mesenaatti.me.

 

 

Sähköpostiosoite tai käyttäjätunnus on väärin tai et ole vielä rekisteröitynyt. Toiminto epäonnistui.