Ohjeet ja tuki

Kokeilun paikka on palvelu, jossa me kaikki voimme ideoida ja kehittää yhteisiä kokeiluja sekä hakea niille rahoitusta. Kokeilun paikassa edetään ideasta / haasteesta kokeiluehdotukseen, mahdolliseen rahoitukseen ja toteutukseen asti.

Menu

Ohjeet ja tuki

Tältä sivulta löydät pähkinänkuoressa sen, miten sivusto toimii, miten voit jättää kokeilun ja miten toimit jos sormi menee suuhun.

Rekisteröityminen ja käyttäjäprofiili

Aloita palvelun käyttö rekisteröitymällä. Rekisteröidyt omalla nimelläsi ja sähköpostiosoitteellasi.

Täydennä sen jälkeen tiedot omaan käyttäjäprofiiliisi, joka näkyy kaikille käyttäjille. Kerro meille vähän itsestäsi ja lisää kuva. Kuka olet, mistä innostut ja iloitset ja mitä osaat. Kerro myös, mitä tahdot oppia. Asiasanoja lisäämällä samoista aiheista kiinnostuneet löytävät sinut ja kokeilusi.

Kirjautuneena voit kommentoida ja tykätä toisten kokeiluista.

Valokuvat

Valokuva on suositeltava, niin profiilissasi kuin kokeiluissakin.
– Profiilikuvan koko on rajoitettu 2048 KB:iin.
– Varmistathan, että sinulla on käyttöoikeus kuviin tai videoihin.
– Huomaathan, että Kokeilun paikka voi käyttää kuviasi kokeiluista viestimiseen.

Näin se toimii

Aloita jättämällä haaste, idea tai ehdotus. Vastaa kysymyksiin ja etene kokeilun kaarella. Aloita kokeilun kirjaaminen täältä. Luo kokeilullesi ytimekäs nimi, ja kerro nimesi ja organisaatiosi. Tämän jälkeen pääset tarkentamaan kokeiluasi. Kerro seuraavaksi Kokeilun lyhyt kuvaus -kohdassa, minkä haasteen haluaisit ratkaista tai minkä idean tai ehdotuksen haluaisit toteuttaa. Lisää kokeilun avainsanat, linkit ja sijainti. Näin mahdolliset kumppanit ja rahoittajat saavuttavat sinut ja kokeilusi helpommin. Lue seuraavat kuvaukset, ja päätä haluatko aloittaa haasteesta, ideasta vai jo valmiista kokeiluehdotuksesta. Tämän jälkeen voit siirtyä seuraaviin vaiheisiin oman mielesi mukaan.

RATKAISTAVA HAASTE

Kokeilun paikassa haaste tarkoittaa ongelmaa, johon ei vielä löytynyt ratkaisua. Haaste voi olla iso yhteiskunnallinen ongelma tai pieni muutosta kaipaava parannus arjessa. Jätä haaste yhteisön pureskeltavaksi. Haaste voi olla alku kokeilulle. Haasteesta kuka tahansa voi ideoida kokeilun.

RATKAISUN IDEA

Kokeilun paikassa idealla haetaan ratkaisua jollekin haasteelle. Idea on vielä jäsentymätön kokeilun esiaste, jossa kuvaillaan millä tavoin haasteen voisi ratkaista. Kuten haasteesta, myös ideasta toiset käyttäjät voivat kehittää kokeilun.

EHDOTUS KOKEILUKSI

Ehdottamalla kokeilua pääset jäsentämään ideaasi konkreettiseksi kokeiluksi. Vastaa kysymyksiin ytimekkäästi, niin että kenen tahansa on helppoa ymmärtää mistä kokeilussa on kyse. Jos kokeilusi on jo pitkällä, voit aloittaa tästä kohdasta haastetta ja ideaa jättämättä.

KOKEILUN RAHOITUS

Kokeilun paikassa voit hakea joukkorahoitusta ja muiden rahoittajien tukea.

TOTEUTETTAVA KOKEILU

Kerro miten käynnistynyt kokeilu etenee. Kun kokeilu on päättynyt etene Kokeilun opit -vaiheeseen.

KOKEILUN OPIT

Kokeilun kaari päättyy oppeihin. Vaikka kokeilun tavoitteita ei aina saavuteta, kokeiluista opitaan aina, ja siksi oppien jakaminen on tärkeää. Kuvaile, mitä kokeilussa tehtiin, miltä osin kokeilu saavutti asetetut tavoitteet, mitkä olivat suurimmat opit ja voiko kokeilua toistaa tai laajentaa. Kirjoita selkeästi niin, että kokeilun eri vaiheisiin perehtymätön lukija ymmärtää mistä on kyse.

Keskustelualusta

Kokeilun paikan keskustelualusta on tarkoitettu kaikkien palvelua käyttävien ideointia, sparrausta ja kysymyksiä varten. Kommentoi yksittäisiä kokeiluja ja kysele sitä, mikä mietityttää. Keskustelualueen ilmapiiri on innostava ja kannustava. Kehitä muiden ideoita positiivisesti ja rakentavasti.

Osallistuaksesi keskusteluun sinun tulee olla kirjautuneena Kokeilun paikassa ja aktiivisena keskustelualustalla. Keskustelualustaa varten et tarvitse uutta käyttäjätunnusta. Keskustelualueelle pääset klikkammalla sinistä lehdykän kuvaa, jossa on k-kirjain. Aktivoi keskustelualusta käyttöösi napsauttamalla sinistä kirjaudu-painiketta oikeassa yläkulmassa. Keskustelualella voit kiinnittää kanssakokeilijan huomion käyttämällä @-merkkiä hänen nimensä edessä, jolloin palvelu lähettää hänelle sähköposti-ilmoituksen.

Tukipyyntö

Jos sormi menee suuhun kesken kokeilun kirjaamisen, sivun alalaidasta löydät Tukipyyntö-nappulan. Kirjaa murheesi, vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Voit jättää tukipyynnön myös muissa mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä.

Tukipyynnöistä muodostuu Kokeilun paikan vastauspankki.
Tutustu, mitä muut ovat kysyneet.

Näin haet rahoitusta Kokeilun paikassa

Kokeilun paikka-hankkeen aikana toteutetaan rahoitushakuja teemoilla: kiertotalous (2017), tekoäly (kevät 2018) ja työllisyys (syksy 2018). Kokeilun paikassa voit myös hakea joukkorahoitusta, etsiä yhteistyökumppaneita ja löytää muita rahoituskanavia.  Ohjeet: Näin haet rahoitusta Kokeilun paikassa.

Tarvitsetko tukea kokeilun muotoiluun?

Kokeileva Suomi -sivuilla on koottuna sinulle materiaaleja. Löydät tiiviin kokeilijan työkalupakin ja linkkejä lisätiedon lähteisiin.

Sähköpostiosoite tai käyttäjätunnus on väärin tai et ole vielä rekisteröitynyt. Toiminto epäonnistui.