AIKO Smart City Robottilogistiikka -hanke | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Försökets teman

Robotiikka

554 visningar

Försöket är skapat 22.12.2017

CoReorient Oy

AIKO Smart City Robottilogistiikka -hanke

Etsitään tapoja vähentää tai tasata autoilun aiheuttamia ja katuverkostoa kuormittavia ruuhkia hyödyntämällä automaattisia liikennevälineitä tavaroiden kuljettamiseen.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Autoilun aiheuttamia ja katuverkostoa kuormittavia ruuhkia Voidaanko robottikuljetuksien avulla tulevaisuudessa vähentää tai tasata autoilun aiheuttamia ja katuverkostoa kuormittavia ruuhkia.

Miten kokeilu toteutetaan?

Robottilogistiikkahankkeessa testataan verkkokauppaostosten kuljetuksia robottibussilla valikoiduille kuluttajille ja organisaatioille. Hankkeessa selvitetään, miten automaattiset liikennevälineet voivat vaikuttaa tavaroiden liikuttamiseen, kaupunkien ja kuluttajien toimintamalleihin ja yritysten liiketoimintaan. Osallistu tutkimukseen Otaniemessä ja saat pyöränvalosetin robottitoimituksella syksyllä 2017. Lue lisäohjeet sivulta: http://coreorient.com/fi/kehityspilotit/ Syksy 2017

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

CoReorient Oy toteuttaa hankkeen Uudenmaan liiton AIKO-rahoituksella ja yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun koordinoiman SOHJOA-6aika -hankkeen ja Aalto Design Factoryn kanssa. Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY toimivat hankkeen taustalla tutkimus- ja viestintäyhteistyökumppaneina.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Hanke toteutetaan Uudenmaan liiton AIKO-rahoituksella.

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Teknisiä, viestintä- ja tutkimusresursseja.