Biokaasulla liikenteeseen | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Försökets teman

Hiilijalanjälki

418 visningar

Försöket är skapat 03.03.2019

Suomen Musiikkikonsultit Oy

Biokaasulla liikenteeseen

Esittelykiertue biokaasuautoilun edistämiseksi "Äiti ja poika baanalla"! Kiertueen ohessa kerätään tietoa autoilijoiden kiinnostuksesta uusiutuvan energian käytöstä liikenteessä.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Haluan vaikuttaa biokaasun käytön moninkertaistamiseen sekä liikenteessä että maatalouden käytössä. Kokeilusta halutaan oppia ihmisten käyttäytymistä ja ylipäätään suhdetta ilmastonmuutoksen torjumiseen.

Miten kokeilu toteutetaan?

Oheisessa kuvauksessa on kerrottu, miten biokaasua promotaan ensi kesänä tapahtumissa pitkin Suomea. Siis tietoa lisäämällä! Käytännössä kokeillaan sitä, mikä on kansalaisten vastaanotto biokaasun käyttöön. Kun saadaan jonkunlaista feedbackiä, niin voidaan suunnitella uusia tapoja asian promoamiseen. 1. Mikkeli! Hulivilikarnevaalit: 24.6. avajaiset ja liikennepäivä satamassa! 2. Vierailu Imatra 26,-27.6 3. Lappeenranta/Kuopio? 4. Tuusniemen Kutujuhlat 5.Vierailu 6. Jyväskylän Kesä 3.7.2019 7. Okran ja JKL välissä Kangasala/Tampere: (Tre Ikealle tulossa joskus tankkausasema) 8. OKRA -maatalousnäyttely 3.-6.7.2019 9. Turku / Raisio / Forssa 7.7

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Toteutuksen kuvaus selviää pitkässä kuvauksessa! Nuori äiti nuoren poikansa kanssa ovat tärkeissä rooleissa. Maapalloa pelastetaan juuri heille!!!

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Kokeilun budjetti on minimoitu, koska mitään varmoja tuloja ei ole. Firmani pystyy rahoittamaan viestinnän/markkinoinnin henkilön (opiskelijan Metropoliasta). Muuta rahoitusta ei vielä ole. Hankkeeseen YM:ltä saatava 5000 € käytetään seuraavasti: 500 € Biokaasuun (ellei saada Gasumia rahoittajaksi) sekä biokaasuauton pesuun ja muihin auton kustannuksiin, Ronjan ja Leevin eläminen kahden viikon aikana=majoitus+syöminen 1000 €, esittelypöydät eri paikkakunnilla 500 €, Ronjalle palkkiota sosiaalikuluineen 2000 €, Viestintä 1000 € ( Suomen Musiikkikonsultit oy voi maksaa 1300 €, mutta enemmänkin tarvitaan)

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Resurssit ovat vapaaehtoistoiminta hyvän asian puolesta

Vad har hänt under försökets gång?

05.03.2019

Biokaasuenkelit - biokaasuautoilun promokiertue kesätapahtumissa


“Äiti ja poika tien päällä biokaasuautolla”


Äiti on Ronja-Ilona Junkkari. Ronjan tavoitteena on toimia ympäristöystävällisen elämän ja matkailun puolestapuhujana.

Idea: Ajelen hankkimallani vm. 2012 Fiat Qubolla 6-vuotiaan poikani kanssa noin kaksi viikkoa eri kesätapahtumissa ympäri eteläistä Suomea kertomassa biokaasuautoilusta (suoraan ihmisiä kontaktoiden, autoa esitellen ja flyereitä jakaen, sekä ohjelmanjärjestäjien kiinnostuksen mukaan voimme myös pitää pieniä infoja aiheesta) ja vierailen biokaasun tuotantoon liittyvissä kohteissa. Kirjoitan kampanjasta blogia, vloggaan tai teen lyhyitä facebook-videoita matkan varrelta. 

Näkyvyyttä saadaan sekä paikallisradiokanavien että paikallislehtien kautta. Myös muut viestintäkanavat kartoitetaan ja hyödynnetään.

Parhaillaan haetaan yhteistyökumppaneita ja rahoittajia, sekä kartoitetaan koulutusmahdollisuuksia. Hankkeen alustava budjetti on noin 10 000 €. (Tämä saattaa kutistua paljon, riippuen sponsorien ja oman hyväntekeväisyys-panoksen määrästä)

Alustavia yhteistyökumppaneita:

Suomen musiikkikonsultit Oy / LauluAvain (haluaa edistää kestävällä tavalla tuotettuja palveluita ja elämyksiä)

Alustavaa yhteistyökeskustelua käyty Envitecpolis Oy:n kanssa (toimialana biokaasuinvestointien kannattavuus, suunnittelu ja toteutus)

Keskusteluja jatketaan Gasumin kanssa

Terragas, joka konvertoi vanhoja bensa-autoja biokaasuun, on kiinnostuneena mukana.

Autoliike Keijo Lehtonen on lupautunut tavalla tai toisella mukaan.

Bioenergia ry on luvannut omat viestintäkanavansa käyttöön. Muutenkin yhdistyksen edustajien kanssa käydään vielä neuvotteluja heidän osallistumisestaan projektiin.

Viestinnästä ja markkinoinnista käyty keskustelua Metropolian kanssa.

Lisätiedot:

Raimo Päiväläinen

Suomen musiikkikonsultit Oy

raimopaivalainen@gmail.com, 0400 592 346

Myrskývaroitus-Storm Warning ry:n hallituksen jäsen


Kommentarer
Logga in och kommentera med eget namn
Göm kommentarer