Henkilökunnan ideapankki | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

  • Rahoitusta

Försökets teman

TerveysItsensä johtaminenYhteistyöVastuulliset ruokapalvelut

1792 visningar

Försöket är skapat 12.02.2021

Henkilökunnan ideapankki

Idea voi olla työtä helpottava väline, menetelmä laite tms. "Omaan työhön pitää, voi ja saa vaikuttaa".

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Henkilökunta on pitkäaikaista ja väsynyt kilpailuttamis- ja organisaation muutosuhkiin. Tällä kokeilulla luodaan uskoa siihen, että oman työn sisältöön ja työpaikan pysyvyyteen voidaan vaikuttaa.

Miten kokeilu toteutetaan?

Kokeilussa käytetään sähköisiä palautekanavia rinnan perinteisten kirjeiden kanssa. Ideat palautetaan nimimerkillä ja ne arvioi henkilöstöstä koottu raati. Nimimerkin takaa löytyy aina todellinen henkilö. Parhaat ideat palkitaan kuukausittain tai neljännesvuosittain, niitä kokeillaan ja ne levitetään laajemmalti. Suunnittelu 1- 2 kuukautta, työvälineen valinta 1- 2 kk, kokeiluajanjakso 6 kuukautta ja palautekeskustelu päätteeksi.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Kaupungin henkilöstöhallinto ja ruokapalvelujen johtoa, luottamushenkilöorganisaatiosta edustus.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Budjetti koostuu henkilöstökuluista ja sopivan työvälineen ( nimettömät ideat, jotka pystytään nimimerkilllä annettu idea paikantamaan todelliseen henkilöön). Raha käytetään työvälineen kustannuksiin. 5000 eurolla hankitaan tai vuokrataan sopiva väline.

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Tiimilläni on henkilöstöosaamista, tuotanto-osaamista ja käsitys tuotannon ja palvelun infran työsuojeluun vaikuttavista asioista. Henkilöstöhallinnolta, luottamushenkilöiltä ja johdolta tämä vaatii osallistumista muutamaan käynnistävään ja kehitystä ylläpitävään kokoukseen.

Ruokapalvelun koko ja toiminta-alue?

Henkilöitä 105, Asiakkaita 15.000.

Motivaatio ja resurssit kehitysohjelmaan osallistumiseen?

Ruokapalvelu on palvelua ja sen kilpailukyky on pitkälti riippuvainen henkilöstön motivaatiosta ja jaksamisesta. Motivaatio ja jaksaminen puolestaan edellyttävät tunnetta, että omaan työhön voi vaikuttaa. Tämä on konkreettinen ja kannustava työväline omaan työhön vaikuttamisen lisäämiseksi.