-
Försökets teman
633 visningar
Försöket är skapat 13.03.2017Ilmastokatu -hanke
Viedään tapahtumissa pilotoitu Sustainable Meal -konsepti ravintoloihin.
Sustainable Meal -konsepti auttoi ravintoloita ja tapahtumajärjestäjiä suunnittelemaan kestävyyden kriteerit täyttäviä aterioita ja myymään niitä paremmin. Kokeilun avulla yhdistettiin vastuullisia ruoantuottajia pienten ravintoloiden kanssa ja edistettiin uusien vastuullisten ruokailutottumusten juurtumista suureen yleisöön. Kokeilussa testattiin yleisön suhtautumista vastuulliseen ruokaan ja ravintoloiden valmiuksia toteuttaa vastuullisia ruokapalveluita. Kokeiluun osallistuvat ravintolat saivat ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää omaa vastuullista ruokatoimintaansa. Sustainable Meal -konseptia on toteutettu Flow-festivaaleilla, ja vuonna 2016 se valittiin Ilmastokadun Nopeiden kokeilujen ohjelmaan.
Tarkoituksena oli kokeilla, miten ravintolat ja ihmiset suhtautuvat vastuulliseen ruokaan. Kokeilussa viedään tapahtumissa pilotoitu Sustainable Meal -konsepti suoraan ravintoloihin. Sustainable Meal-konseptin avulla saadaan palautetta siitä, miten ravintolat voivat paremmin suunnitella ja toteuttaa kestävän kehityksen mukaisia aterioita ja viestiä niistä paremmin asiakkaille. Sustainable Meal -konseptiin sisältyvät ruoka-alan ammattilaisten ohjeistus ja koulutus aterioiden kestävyyskriteeristä, mikä ohjaa suunnittelemaan kestävämpiä aterioita ja huomioimaan mm. raaka-aineiden hankintaa ja jätteen muodostumista. Kokeilussa halutaan löytää ravintolan kannalta keskeisiä taloudellisesti ja kestävyyden kannalta parempia valintoja sekä lisätä kestävien aterioiden myyntiä viestinnällä. 9 - 12 / 2016
Kokeilun toteutti GreenEvent Oy. Yrityksestä oli mukana toteuttamassa kokeilua yhteensä kuusi ihmistä. Koulutukseen osallistui Iso Roobertinkadun Ilmastokadulta seitsemän yritystä ja Sustainable Meal –annoksia tarjosivat kolme ravintolaa: Natura, Fafa’s ja Tortilla House.
GreenEvent (toteuttaja) piti kokeilua hyödyllisenä. GreenEvent sai kehitettyä konseptia hyvin ja koki arvokkaaksi Ilmastokadulta saadun tuen. Sustainable Meal konsepti on ostettu Ilmastokadun kokeilun jälkeen mm. Vantaan Ilmastokadulle ja Joensuun Ilmastotorille. He ovat saaneet uusia ideoita ja yhteydenottoja kokeilun jälkeen ulkomaita myöten. Sustainable Meal brändi oli raportointijaksolla selvästi noussut enemmän loppuasiakkaiden ja ravintoloiden tietoisuuteen. Myös verkostoituminen koettiin hyödylliseksi.