Kauppamäen pihakadun katutaide | Kokeilunpaikka.fi
2

Ketterä kokeilu

-

  • Täydennystä tiimiin
  • Sparrausta

Försökets teman

Liikenne

641 visningar

Försöket är skapat 01.06.2021

Kauppamäen pihakadun katutaide

Kokeilun tavoitteena on katumaalauksin parantaa Kauklahdessa Kauppamäen pihakadulla kävelijän kokemusta, rauhoittaa autoliikenteen nopeuksia ja selkiyttää pihakadun luonnetta. Tällä hetkellä erityisesti kävelijät kokevat turvattomuutta vilkkaalla asiointikadulla.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Kokeilulla pyritään korostamaan kadun luonnetta taiteen avulla ja parantamaan jalankulkijoiden liikkumisympäristöä. Pihakadulla autoilijan on annettava jalankulkijalle esteetön kulku. Espoon kaupunki on saanut paljon palautetta Kauppamäen turvattomuudesta jalankulkijoille. Ilmeisesti alueella autolla liikkuvat eivät ole tietoisia kuinka pihakadulla kuuluu toimia. Kokeilun tavoitteena on siis terävöittää pihakadun liikennesääntöjä ja tehdä Kauppamäestä kävelijälle viihtyisemmän ja turvallisemman tuntuinen kävely-ympäristö.

Miten kokeilu toteutetaan?

Kauppamäkeen tehdään väliaikaisia taidemaalauksia ajoradan asfalttiin. Toteutus tapahtuu elokuussa 2021, ennen koulujen alkua. Espoon kaupunki mittaa ajonopeudet ja liikennemäärät ennen ja jälkeen hankkeen toteutusta. Tulosten perusteella voidaan arvioida vaikutuksia.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Autoklinikka oy, jonka kanssa yhteistyössä OSG oy:n Viestintä ja Espoon kaupungin Kaupunkitekniikan keskus. Varsinaisen taiteen ja maalaamisen toteuttaa kaupunkikulttuuriyhdistys Mimmit ry.

Mikä on kokeilun budjetti?

0 euroa

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Kokeilun rahoittamisesta vastaa Autoklinikka oy ja toteuttamisesta OSG oy:n Viestintä sekä kaupunkikulttuuriyhdistys Mimmit ry. Lisäksi yhteistyössä on Espoon kaupungin Kaupunkitekniikan keskus, joka vastaa hankkeen koordinoinnista, luvallisuudesta ja vaikutusten mittaamisesta. Mimmit ry:llä on runsaasti kokemusta erilaisista katutaidehankkeista.