Liikuntavarusteet kiertoon | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Försökets teman

235 visningar

Försöket är skapat 31.08.2017

Pasi Saario/ Kaarinan kaupunki

Liikuntavarusteet kiertoon

Koulujen ja kouluikäisten lasten liikuntavarusteiden vaihtamisen, myymisen ja yhteiskäytön edistäminen

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Joillakin perheillä ei ole varaa hankkia uusia liikuntavälineitä ja niiden hankkimiseen ja huoltamiseen menee hurjasti aikaa. Varusteet ovat vajaakäytössä, pieneksi jääneet unohtuvat kaappeihin ja menettävät ajan kuluessa käyttökelpoisuutensa. Tavara pitää saada kiertoon.

Vad har hänt under försökets gång?

31.08.2017

Yhden lapsen tarvitsema varustemäärä peruskoulun yhdeksän vuoden aikana on varsin suuri. Koululiikunnassa luistimet, kypärät, sukset, monot, sisäpelikengät ja suojalasit ovat yleensä välttämättömiä. Lisäksi vapaa-ajalla voi tarvita nappulakenkiä, jääkiekkovarusteita, mailoja jne. Peruskoulun aikana lapselle tarvitaan noin 5-7 paria luistimia, 2 jääkiekkokypärää, useita suksia ja monoja sekä 5-7 paria sisäpelikenkiä.

Myös osa koulujen liikuntavälineistä on vajaakäytössä. Välineiden yhteiskäytön mahdollistaminen koulun toiminta-ajan ulkopuolella lisäisi lasten ja nuorten liikkumista.

Kokeilun kautta tavara lähtee kiertoon ja uudet verkkokauppoja, maksamista ja tavaroiden yhteiskäyttöä koskevat innovaatiot otetaan tehokkaasti käyttöön.


Tarvitaan tietoa siitä, mikä olisi paras mahdollinen toimintatapa muutoksen aikaansaamiseksi ja saada ihmiset ottamaan innovaatiot omakseen ja kehittämään sitä.Kommentarer
Logga in och kommentera med eget namn
Göm kommentarer