Mikrokeittokirja | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Försökets teman

794 visningar

Försöket är skapat 06.03.2019

Froodlyn tiimi

Mikrokeittokirja

Niin uskomatonta kuin se onkin, mikroaaltouunissa kokkaaminen on ekologisin vaihtoehto. Kampanjassa puhutaan uunin käytön ympäristövaikutuksista ja pyritään vaikuttamaan ihmisten kokkauskäytäntöihin humoristisella otteella.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Ruoantuotanto kuormittaa ympäristöä, ja niin kuormittaa myös ruoan valmistaminen kotona. Uuni on kaikkein eniten kuluttava ratkaisu. Näitä ruoanvalmistuksen ilmastovaikutuksia haluamme tuoda esille ja hauskalla tavalla tehdä leipomisesta ja kokkaamisesta ekologisempaa. Onko mikrokeittokirja hyvä tapa puhua ruoan ympäristökuormasta?

Miten kokeilu toteutetaan?

Kampanjan keskiössä on mikrokeittokirja. Kampanjassa tuodaan esille kokkauksen ympäristökuormaa ja annetaan herkullisia reseptejä ekologiseen kokkaamiseen liedellä ja mikroaaltouunissa. Rakennetaan infopaketti, sosiaalisen median kampanja sekä sähköinen mikrokeittokirja. Lisäksi toteutetaan kampanjan vaikuttavuusarviointi seuraajakyselyllä. Suunnittelu alkaa heti rahoituksen valmistuttua. Keittokirja ja muu kampanjamateriaali arvioidaan valmistuvan kesäkuussa 2019.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Froodlyn tiimi

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Kokeilun kustannusarvio on 5000 eur: reseptien kokoaminen ja testaus, uusien reseptien kehittäminen, taitto, kuvitus ja muu graafinen työ. Somekampanjan suunnittelu, toteutus ja somemarkkinointikulut.

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Osaaminen ympäristövaikutuksista, luovaa reseptien laadintataitoa, graafista osaamista sekä kampanjan suunnittelutaitoa.