Move Green | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Försökets teman

KulttuuriLiikuntaNuoretKaupunkiSyrjäytyneetKokeilutYhteisöllisyysLuontoHarrastuksetOppiminenKasvatusLapsetHyvinvointi

602 visningar

Försöket är skapat 12.07.2017

Move Green

Move Green - Liiku Vihreästi: Parkour ja luonnon puhtaanapito

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Ratkaisemme kaksi ongelmaa; lasten ja nuorten fyysisen passiivisuuden ja luonnon roskaamisen. Ohjaamme lapsille elämyksellisen ja opettavaisen Parkour - tunnin, johon kuuluu myös ympäristökasvatus ja Parkour - temppujen lomassa keräämme luonnosta vastaan tulevia roskia kantoreppuun. Lisätä lasten ja nuorten fyysistä aktiivisuutta sekä ympäristökasvatusta.

Miten kokeilu toteutetaan?

Lasten ja nuorten fyysisen passiivisuuden vähentäminen ja ympäristökasvatus & luonnon puhtaanapito Ideaa testataan kesän 2017 aikana Espoossa, Art Zenterin tiloissa ja lähiympäristössaä Espoon Keskuksessa, päiväkodeissa ja kouluissa. Heinäkuu 2017

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

David, Diego ja Emma.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

5000

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Olemme jo muutaman kerran pilotoineet idean, mutta vielä tarvitsemme kenttäkokemusta ja siihen rahoitusta.

Vad har hänt under försökets gång?

12.07.2017Liiku vihreästi on kehitteillä oleva, ainutlaatuinen ja vallankumouksellinen ohjelma lapsille, nuorille ja perheille. Se yhdistää liikkeen, kasvatuksen ja ympäristön puhtaanapidon. Ohjelma ei ole vain roskien keräystä, vaan luovaa ja turvallista Parkouria. Ohjelmaa kehitetään kesällä 2017 Espoon Keskuksessa ja sen on tarkoitus jatkua myöhemmin. Ohjelma on saatavilla suomeksi, englanniksi ja espanjaksi. 

Ohjelmassa käydään läpi Parkour – alkeita ja hieman vaativampia temppuja. Parkour on uudenlainen urheilulaji, missä opetellaan liikkumaan paikasta toiseen mahdollisimman sujuvasti. Tutustumme myös erilaisiin materiaaleihin, niiden kierrätykseen ja käymme läpi seikkoja, miksi luonnon puhtaanapito on tärkeää.

Tavoite:

Olemme esimerkkinä muille ja haluamme vaikuttaa positiivisesti yhteisöihin ja tuleviin sukupolviin luoden ympäristötietoisuutta puhtaamman lähiympäristön ja paremman fyysisen kunnon kautta. Tavoitteenamme on myös lasten ja nuorten kasvatus, sillä heissä piilee muutos. 

Ohjelmasta:

Espoon Keskuksessa sijaitseva Art Zenter toimii lähtöpisteenä, jossa osallistujat saavat perustietoa kerättävistä materiaaleista. Osallistujille jaetaan sopivat välineet Parkourin toteuttamiseen ja roskien keräämiseen. Kierrämme lähiympäristössä Parkour reittejä, joka ovat soveltuvia osallistujille aina turvallisuutta ajatellen. Päätöspisteenä on jälleen Art Zenter, jossa kerätään ja lajitellaan ryhmässä jätteen lopullista kierrätystä varten.

Move Green – Liiku Vihreästi on hauska ja turvallinen harrastus ja ajanviete.

Kommentarer
Logga in och kommentera med eget namn
Göm kommentarer