Nuorten näkemyksiä elinvoimaisesta kunnasta vuonna 2030 | Kokeilunpaikka.fi
2

Ketterä kokeilu

-

Försökets teman

TyöKulttuuriKuntaVapaa-aikaNuoretKouluKokeilutYhteisöTarinatToimintamalliOsallisuusYhteistyöSaavutettavuusYhteisöllisyysOsaaminenPolitiikkaViestintäLuontoHarrastuksetOppiminenKasvatusHyvinvointi

817 visningar

Försöket är skapat 20.12.2017

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy - Tiina Pelkonen Elinvoimaa kuntiin -hankkeesta

Nuorten näkemyksiä elinvoimaisesta kunnasta vuonna 2030

Nuoret ovat tulevaisuudessa yksi suurimmista kunnallisten palvelujen käyttäjäryhmistä. Heidän mieleipiteillään tulisi siksikin olla vaikutusta. Myös nuorten toiveet ja käsitykset työelämästä haastavat monet julkisen hallinnon perinteiset, hierarkiset toimintatavat ja arvot. Osallisuutta lisäävä ja uudenlainen lähivaikuttamisen tapa. Elinvoimainen Soini vuonna 2030 on nuorille järjestetty kirjoituskilpailu yhteistyössä Elinvoimaa kuntiin -hanke ja Soinin yhtenäiskoulu. Kirjoitusaika on 8.1-23.2.2018 ja voittajat julkaistaan lehdistö- ja palkitsemistilaisuudessa 26.3.2018. Voittajakirjoitus luetaan Soinin 150-vuotis juhlassa 29.5.2018 puheena. Päätuomarina toimii Soinin kunnanjohtaja. http://www.jpyp.fi/hanketoiminta/elinvoimaa_kuntiin/

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Miten saada nuorten ääni paremmin kuuluville ja osaksi kunnan päätöksen tekoa sekä tulevaisuuden strategian luomista. Halutaan ymmärtää nuorten tulevaisuuden suunnitelmia, tarpeita ja odotuksia. Soinissa nuoret muuttavat opiskelupaikkakunnille asumaan. Miten heidät saataisiin houkuteltua takaisin kotikonnuille opiskelujen jälkeen? Millaisia palveluita Soinin kunnassa tulisi olla, että se olisi nuorten silmissä elinvoimainen kunta.

Miten kokeilu toteutetaan?

Kerätään yläaste ikäisiltä nuorilta palautetta kirjoituskilpailu avulla -Elinvoimainen Soini vuonna 2030. Koulussa käsitellään kunnan elinvoimaisuutta yhteiskuntaopin / äidinkielen tunnilla. Järjestetään nuorille kirjoituskilpailu ajalle 8.1-23.2.2018. Vuonna 2030 he olisivat vähän alle 30-vuotiaita ja saaneet opiskelut päätökseen. Mitkä asiat vaikuttavat heidän paluumuutto päätöksiin. Kirjoituskilpailu on auki 8.1-23.2.2018. Kirjoitelmia jaetaan kuntapäättäjille, jotta heidän ymmärrys nuorten tulevaisuuden näkemyksiä kohtaan kasvaa. Voittajan kirjoitelma luetaan puheena Soinin 150-vuotis juhlassa 29.5.2018 ja pyritään julkaisemaan myös paikallislehdessä.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Elinvoimaa kuntiin -hanke yhteistyössä Soinin yhtenäiskoulun ja kunnan kanssa.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Alajärven Osuuspankki sponsoroi ja palkitsee kirjoituskilpailun voittajat rahasummilla. Elinvoimaa kuntiin -hanke mahdollistaa kokeilun (rahoitus Etelä-Pohjanmaan liitolta).

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Yhteistyössä Elinvoimaa kuntiin -hankkeen Tiina Pelkonen, kulttuurivaikuttaja Leena Valkeus, äidinkielen lehtori Maria Joensuu, yhtenäiskoulun rehtori Markku Puronhaara ja Soinin kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Vad har hänt under försökets gång?

Kommentarer
Logga in och kommentera med eget namn
Göm kommentarer