Omat polkupyörät kaupunkipyöriksi | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Försökets teman

Kiertotalous

562 visningar

Försöket är skapat 22.08.2017

Matti Heikkilä

Omat polkupyörät kaupunkipyöriksi

Omistatko polkupyörän joka makaa varastossa? Voisiko sen laittaa vuokralle? Tehdään varastoissa makaavista pyöristä kaupunkipyöriä.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Kaupunkipyörien investointi on suuri summa - miksemme kaupunkilaisina tekisi jo omista pyöristämme kaupunkipyöriä kaikkien käytettäviksi? Pyöräkellareissa pursuaa pyöriä? Ongelma: miten saadaan kaupunkilaisten omat pyörät turvallisesti ja tuottavasti käyttöön kaupunkipyöriksi?

Vad har hänt under försökets gång?

22.08.2017

Oma pyörä kaupunkipyöräksi.


Tapahtumessu Pitäjässä.
Saavun paikalle junalla ja tapahtuma paikka on 2 km päässä asemalta. Miten pääsen sinne? Paikallisliikenne, Taksi, liftaus vai kävely. Mistä saisin pyörän lainattua?
Pitäjä on pieni paikka, mutta heillä on tällaisia massatapahtumia harvoin, joten pyörävuokraamoa ei ole ja jos olisi heillä olisi vain muutama fillari lainattavana.


Entäpä jos paikalliset tuovat omat pyöränsä lainattaviksi juna-asemalle ja tapahtumapaikalle? Näin yksittäisen tapahtuman lainapyörien määrä kasvaisi ja saavuttaisi tarpeen mukaisen määrän. Samalla oma pyörä tuottaisi omistajalleen taskurahaa.


Kaikissa kaupungeissa ei ole kaupunkipyöriä, koska niiden investointi summat tai sponsorin löytäminen on hankalaa.




Kokeilu:

<ol>
 • Kartoittaa missä olisi tapahtuma(Tuusulan taiteiden yö on esimerkiksi tällainen) tai kaupunki (Hyvinkää), johon tarvitaan kaupunkipyöriä.
 • Rautatie asemalle perutettaisiin kontti josta pyöriä saataisiin lainattua ja palautettua.
 • Aamulla Hyvinkään asemalle pyörällä tulijoilta pyydettäisiin pyörä käyttöön kokeiluun n.10 työmatkalaista. Tulo asemalle n. klo 7 ja pyörä palautuisi hänen käyttöön taasen kun hän palaa asemalle klo 17.
 • Näitä pyöriä lainattaisiin taasen niille, jotka tulevat Hyvinkäälle töihin ja tarvitsevat pyörän työmaalle päästäkseen.
 • </ol>


  Kokeilun jälkeen ko. toiminnasta meille olisi tietoa ja sitä voitaisiin laajentaa ja alkaa kehittämään menetelmää, jolla omista pyöristä voisi rakentaa kaupunkipyörän ja laajentaa kaupunkiin palautus ja lainausautomaatteja tietysti mobiilisovellus, jolla pyörä varataan ja tunnistaudutaan järjestelmään.

  Tulos odotus:

  Kaupungeissa voidaan järjestää kaupunkipyörät kuntalaisten omista pyöristä. Tämän ympärille tulee jakamistalous yritys, joka standardoi menetelmän ja kaupunkipyöriä tulee pienempiin kaupunkeihin osaksi julkistaliikennettä



  TYÖNALLA - WORK IN PROGRESS


  Tuottaja: Matomark l. Matti Heikkilä

  Kommentarer
  Logga in och kommentera med eget namn
  Göm kommentarer