Ruoan hiilijalanjälki- tietoisuuden ja ruokalaji- ja ruokalistavaihtoehtojen lisääminen kouluissa | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

  • Rahoitusta

Försökets teman

IlmastonmuutosElinkeinoelämäHiilijalanjälki

1737 visningar

Försöket är skapat 12.02.2021

Ruoan hiilijalanjälki- tietoisuuden ja ruokalaji- ja ruokalistavaihtoehtojen lisääminen kouluissa

Koululaiset ovat tietoisia ruokavalinnoistaan. Kala ja kasvisruoka on ollut tähän saakka hieman epäsuosiossa koululaisten valinnoissa. Tietoisuuden lisääminen lisää halukkuutta kala- ja kasvisaterioihin.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Käytössämme on Jamix- tuotannon ohjaus, josta on saatavissa ruoan hiilijalanjälki. Lisäämme tietoisuutta kala- ja kasvisaterioista kouluissa ja palvelukeskuksissakala- ja kasvisruokatoreilla. Paikalliset ruoan tuottajat ovat tuotteineen esillä. Ruoka saa kasvot.

Miten kokeilu toteutetaan?

0) kuulutus tuottajien löytämiseksi + jo olemassa olevat tuottajat1) Kala- ja kasvisruokatorien toteuttaminen tuottajineen 2) Maistelut ja arviointi 3) Valinnat 4) Hiilijalanjälkitiedon lisääminen ruokalistalle 0) huhti- toukokuu 1) elo-syyskuu 2021 2) elo- syyskuu 3) lokakuu 4) lokakuu

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Tuottajat, tukku, ( Jamix, ja Luke), ruokapalveluhenkilöstö, koulujen ja päiväkotien johto ja henkilöstö

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Markkinointi ja esillepano, asiakastyytyväisyysmittaukset, Hiilijalanjälkitiedon tuottaminen listoille. Kokeilun budjetti on noin 500 €/ toteutettu tori. 5000 eurolla toteutetaan 10 palvelukeittiössämme tori.

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Tiimissäni on osaamista, ehkä tarvitsemme Hiilijalanjälkiosaamisen ostoa. Muuta rahoitusta ei ole.

Ruokapalvelun koko ja toiminta-alue?

Henkilöstä n. 105. Asiakkaita 15.000.

Motivaatio ja resurssit kehitysohjelmaan osallistumiseen?

Olemme sitoutuneet hiilijalanjäljen puolittamiseen ja haluamme kehittyä asiassa, olla jopa edelläkävijöitä. Salo on kasvinviljelyn aluetta edullisen ilmastollisen sijaintinsa puolesta ja kalan kasvatuksen ja kalastuksen aluetta. Kaupunki on sitoutunut ilmastotavoitteisiin, joten resurssia ja halukkuutta löytyy.