-
Försökets teman
1991 visningar
Försöket är skapat 13.02.2021Valtuustossa hyväksytty %- tai euromääräinen tavoite paikallisten, Salon alueen, elintarvikkeiden ostamiselle. Parhaimmillaan tavoite voi olla 35%:ia vuotuisista ostoista.
Salon ruokapalvelut kehittää omaa kilpailukykyään ja laatuaan siirtämällä osan jalostustehtävistä paikallisten yritysten tehtäväksi. Salon ruokapalvelun oma työpanostarve kohtuullistuu toiminnan laadun ja huoltovarmuuden vaarantumatta.
1) esim. Kala- ja kasvistuottajien selvittäminen kuuluttamalla ota-kantaa.fi-sivuilla. 2)Yritysten kanssa yhteiset reseptityöpajat. 3) Kala- ja kasvistuottajat esittelyssä kouluissa satokauden päätteeksi 4) Parhaat tuotteet ruokalistalle kokeiltavaksi ja palautteen antoa varten . Aikataulu 1) helmi- toukokuu, 2) touko- kesäkuu 3) elo-syyskuu, 4) kokeilut loka- joulu 5) Listoilla 2022 alusta tai satokauden 2022 alusta.
Toimittavat tukku, oma reseptejä kehittävä henkilöstö, johto (mittarit)
Budjetti koostuu ilmoituksista, reseptejä kehittävän henkilöstön palkoista, tarvikekustannuksista ja on noin 500 €/resepti. 5000 €:lla pystytään kehittämään viisi uutta tuotetta listalle.
Johto hankinta- ja markkinaosaaminen, kokit tuotannon reseptiikan kehittäminen ja elintarvikeriskien hallinta. Asiakastyytyväisyysmittausosaaminen.
Henkilöstöä n. 105, Asiakkaita n. 15.000
Salon ruokapalvelut on ollut koko olemassa olonsa ajan kiinnostunut lähi- ja paikallisruoasta, ruoan turvallisuudesta ja laadusta. Salo haluaa olla edelläkävijoiden joukossa. Varsinais-Suomi ja Salo on voimakasta kasvisten viljelyaluetta, koska kasvukausi on alueella pitkä ja Salon alueella on kalanjalostusta. Resurssia hankkeeseen, reseptien kehittämiseen, löytyy, koska se on strategisesti tärkeätä.