Soijapavun okaran hyödyntäminen | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Försökets teman

Kiertotaloushaku

517 visningar

Försöket är skapat 21.01.2019

Marko Samiola, Jouni Partonen, Tofusta Oy

Soijapavun okaran hyödyntäminen

Okaraa ei ole hyödynnetty aiemmin

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Soijamaidon valmistuksen yhteydessä soijapavusta jää okaraa, jota ei ole hyödynnetty elintarvikkeena. Kuinka hyvin täysmääräisesti okara saadaan hyödynnettyä ihmisravintona.

Miten kokeilu toteutetaan?

Okara kerätään jatkossa talteen ja jalostetaan pihveiksi ja pyöryköiksi. Tuotteiden pakkausmateriaalit suunnitellaan kierrätykseen sopiviksi yhteistyössä LUT:n kanssa. Oma koekeittiö, makuraati, kuluttajapalautteet, koe-erät vähittäiskauppaan ja tukkuihin. Helmi-toukokuu 2019

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Tofusta Oy

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Pihvikone ja pakkauslaitteet? 7000€, markkinointi 1000€, pakkausmateriaalit 1000€,

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Koulutusta ja kokemusta päivittäistavarakaupan alalta, ruokamestarin eat, tofun tuotantolaitos