Syrjäytyminen ja itsemurhat | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Försökets teman

236 visningar

Försöket är skapat 21.10.2017

Veli Pernaa

Syrjäytyminen ja itsemurhat

Mielenterveys ja päihde asiakkaat eivät saa riittävästi tukea

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Haluan estää mielenterveys ja päihdekuntoutujien syrjäytymistä, itsemurhia ja haluaisin mahdollistaa heidän työllistymisen ja paluun ns. Normaaliin arkeen. Kaikki tapahtumat kirjataan, tilastoidaan ja raportoidaan. Kokeilusta halutaan oppia onko ympäri vuorokautinen palvelu lisännyt turvallisuutta, ehkäissyt syrjäytymistä ja vähentänyt itsemurhia alueella.

Miten kokeilu toteutetaan?

Palvelu kattaa kaikki vuorokauden ajat ja tukihenkilö on läsnä kuntoutumisessa. Vuokrataan tilat, yksi henkilöauto ja palkataan sopiva henkilöstö.

Vad har hänt under försökets gång?

21.10.2017

Haluaisin perustaa lappeenrantaan päihde ja mielenterveyskuntoutujille tarkoitetun tilan joka olisi asiakkaille turvasatama. Tarjolla olisi kahvia ja voileipiä. Mahdollisesti ehkä ruokaakin. Kirjoja ja elokuvia mutta etenkin ihmisten kanssa syvää keskustelua heidän ongelmistaan. Ns. Kerhotila toimisi päivisin ja tämän jälkeen alkaisi puhelin päivystys koska yön hiljaisuudessa ihmisille tulee se suurin hätä ja haluan tarjota palvelun mikä ennalta ehkäisee turhia itsemurhia. Mikäli yöllä joku tarvitsee akuuttia apua niin päivystäjä joko soittaa ambulanssin tai hakee asiakkaan autolla ja vie mielenterveys päivystykseen mtpa:lle ja ohjaa hänet jatkohoitoon. Tuki henkilö voi asiakkaan pyytäessä mennä vastaanotolle mukaan kertomaan näkemyksensä henkilön hoidon tarpeesta ja olla läsnä heikkona hetkenä. Luonnollisesti tukihenkilöltä vaaditaan täydellistä salassapitovelvollisuutta. Tukihenkilöt myös auttavat kuntoutujia työllistymään etsimällä heidän kanssaan töitä tai opiskelupaikkoja auttamalla lomakkeiden täyttämisessä ja esim. Cv:n tekemisessä. Yksin ei pärjää tässä elämässä kukaan ja jos todella halutaan estää syrjäytyminen, itsemurhat ja työllistää kuntoutujia niin meidän täytyy luoda palvelu mihin voi luottaa kellon ympäri.

Kommentarer
Logga in och kommentera med eget namn
Göm kommentarer