Tekoälyä verkkokursseille | Kokeilunpaikka.fi
2

Ketterä kokeilu

-

Försökets teman

ValtioTeknologiaYliopistoKouluKokeilutAikuiskoulutusSisällöntuotantoViranomaisyhteistyöOsaaminenOppiminen

511 visningar

Försöket är skapat 17.01.2018

Susanna Sankala, eOppiva-hanke

Tekoälyä verkkokursseille

Kokeilemme miten rakennamme hyvän ja oppimista edistävän verkkokurssin käyttäen tekoälyä. http://www.eoppiva.fi http://www.eoppiva.fi/mika-eoppiva/ https://twitter.com/eoppivafi https://www.youtube.com/channel/UCPR_etAI58rjIi2_-NLR96A/ https://www.facebook.com/eoppiva/

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Onko tekoälystä digitaalisen oppimisen normiksi? Miten rakennetaan hyvä verkkokurssi käyttäen tekoälyä? Mikä on tekoälyä käyttävän verkkokurssin konsepti? Miten vastaavia kursseja voitaisiin toteuttaa jatkossa? Mikä on resepti onnistuneeseen verkkokurssiin jossa käytetään tekoälyä? Miten saamme varmistettua parhaan mahdollisen oppimisen? Pyrimme kaikin tavoin kurssilla huomioimaan paremman digitaalisen oppimisen sekä uusimpien tutkimusten että verkkopedagogiikan kautta.

Miten kokeilu toteutetaan?

Kokeilemme miten oppimisen uusimmat tutkimukset, käytännön kokemukset hyvästä verkkokurssista ja tekoäly saadaan parhaiten toimimaan yhteen. Testaamme koko konseptia mikä toimii ja mikä ei. Verkkokurssia on aloitettu tekemään syksyllä 2017, ja se valmistuu alkuvuoden 2018 aikana. Tämän jälkeen kurssi avataan isolle joukolle käyttäjiä jolloin saadaan dataa osallistujien tekemisestä, osaamisesta ja osaamisen kehittymisestä. Tätä tietoa käytetään kurssin jatkuvaan edelleen kehittämiseen sekä arviointiin tekoälystä työkaluna. Kokeilu on aloitettu syksyllä 2017 verkkokurssin teolla ja jatkuu useita vuosia oppimisen analytiikan sekä tekoälyn kehittämiseksi. Havainnoista tehdään tieteellistä tutkimusta Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteiden toimesta.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Kokeilu toteutetaan eOppiva-hankkeen ja Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteiden laitoksen tekoälytutkijoiden yhteistyönä. eOppiva vastaa koordinoinnista ja sisällöntuotannosta alan substanssiosaajien kanssa sekä yliopisto teknisestä toteutuksesta ja oppimisanalytiikasta.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Kokeilu rahoitetaan eOppiva-hankkeen ja Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteiden laitoksen kokeilupilottina.

Vad har hänt under försökets gång?

17.01.2018

Pilotoimme tekoälypohjaista verkkokurssia, josta haluamme jalostaa toimivan konseptin. Teemme tekoälypohjaisen verkkokurssin konseptin joka skaalautuu eikä sisällä lähiopetusta.

Teimme kesällä 2017 benchmarking-selvityksen julkishallinnon verkko-oppimiskäytännöistä ulkomailla. Kaikille virkamiehille suunnattua verkko-oppimisympäristöä ei juuri ole valtionhallinnossa saati tekoälypohjaista verkkokurssin mallia. Pilottia on tekemässä sekä tieteellisen tutkijoiden joukko että julkinen poikkihallinnollinen yhteistyö.

Pilottikurssin käyttäjiä on yli 100 000, eli kaikki valtion virkamiehet (72 000) ja Helsingin avoimen yliopiston opiskelijat, joille kurssi tarjotaan opintosuorituksena. Kurssi on käytössä ainakin 5-10 vuotta, jolloin käyttäjien osuus on vielä suurempi. Kurssi avataan myös muille asiasta kiinnostuneille.

Mikäli löydämme mallin toteuttaa tekoälypohjaisia verkkokursseja, vastaavia vaikeita substanssiosaamista vaativia verkkokursseja on mahdollista toteuttaa samalla tavalla.

eOppiva-konseptin taustalla on valtiovarainministeriön hanke yhteinen e-oppiminen valtionhallinnossa. Se on rahoitettu hallituksen Digitalisoidaan julkiset palvelut -kärkihankkeesta ja sen vastuutoimijana on HAUS kehittämiskeskus.

Kommentarer
Logga in och kommentera med eget namn
Göm kommentarer