Työvuorolista | Kokeilunpaikka.fi
2

Ketterä kokeilu

-

  • Täydennystä tiimiin
  • Sparrausta

Försökets teman

TyöOpen source softatVapaaehtoistoiminta

1264 visningar

Försöket är skapat 18.12.2019

Työvuorolista

Toimijalla on toimintaa useassa työpisteessä useana päivänä viikossa. On lista työntekijöistä, joille jaetaan vuoroja tasaisesti työpisteisiin. Työntekijöillä on yksi esimies. Tulisi suunniteella ohjelmisto, joka käyttää tietokantaa työpäivien, työpisteiden mukaan henkilöstölistalta siten, että jokaisena työpäivänä olisi tarvittava määrä työntekijöitä työpisteellä. Sitten työntekijä voi rajoittaa työntekoaan vain yhteen tai kahteen viikonpäivään. Yksittäinen työntekijä voi olla sairaslomalla. Järjestelmän tulee hallita sellainen tilanne. Vanha työntekijä voi irtisanoutua kokonaan. Ja uusia työntekijöitä voi tulla mukaan. Käytettävissä ovat taulukkolaskentapohjat (LibreOffice), tietokannat (MySQL, yms.) ja java-ohjelmointikieli. Tuloksena aikavälin työvuorolista taulukkolaskentana. Jos on olemassa suunnittelumalleja, niitä voi käyttää. Esimerkki: Työpisteitä on 2, toimintapäiviä 3 viikossa ja työntekijöitä 10 henkeä. Kunkin työpisteen toiminta on identtistä. Ohjelman pitäisi laatia työvuorolista, joka sijoittaa työntekijät työpisteisiin kolmena viikonpäivänä ja kun koko työtekijöiden lista on käyty läpi, jatketaan listan alusta. Työnjohtajia on 3 henkeä ja jokaisena toimintapäivänä on oltava yksi työnjohtaja paikalla. Muutoin työnjohtajien työkierto kuten työntekijällä. Työpäivät saadaan syötetietona joko taulukkolaskentatietona tai tietokannasta. Huom! Järjestelmän kuvaus voi vielä elää.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Tällä voisi tehdä yksinkertaisia työvuorolistoja pieniin tarkoituksiin esimerkiksi vapaaehtoistyöhön.

Miten kokeilu toteutetaan?

Koodata ohjelma, joka poimii työntekijät kuhunkin työvuoroon. Rakentaa tietokannat.

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Avoimen lähdekoodin kehittäjäyhteisö. Sille voidaan perustaa kehitysympäristö.

Mikä on kokeilun kokonaisbudjetti ja miten se jakautuu maksajatahoittain?

Kokeilu on tarkoitus tehdä avoimen koodin ohjelmana ilmaistyönä.

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Taulukkolaskennan osaaminen ja tietokantaosaaminen ja java-ohjelmalla noiden käsittely.

Vad har hänt under försökets gång?

18.12.2019

Järjestelmän kuvaus

Toimijalla on toimintaa useassa työpisteessä useana päivänä viikossa. On lista työntekijöistä, joille jaetaan vuoroja tasaisesti työpisteisiin. Työntekijöillä on yksi esimies. Tulisi suunniteella ohjelmisto, joka käyttää tietokantaa työpäivien, työpisteiden mukaan henkilöstölistalta siten, että jokaisena työpäivänä olisi tarvittava määrä työntekijöitä työpisteellä. Sitten työntekijä voi rajoittaa työntekoaan vain yhteen tai kahteen viikonpäivään. Yksittäinen työntekijä voi olla sairaslomalla. Järjestelmän tulee hallita sellainen tilanne. Vanha työntekijä voi irtisanoutua kokonaan. Ja uusia työntekijöitä voi tulla mukaan.

Käytettävissä ovat taulukkolaskentapohjat (LibreOffice), tietokannat (MySQL, yms.) ja java-ohjelmointikieli. Tuloksena aikavälin työvuorolista taulukkolaskentana. Jos on olemassa suunnittelumalleja, niitä voi käyttää.

Esimerkki: Työpisteitä on 2, toimintapäiviä 3 viikossa ja työntekijöitä 10 henkeä. Kunkin työpisteen toiminta on identtistä. Ohjelman pitäisi laatia työvuorolista, joka sijoittaa työntekijät työpisteisiin kolmena viikonpäivänä ja kun koko työtekijöiden lista on käyty läpi, jatketaan listan alusta. Työnjohtajia on 3 henkeä ja jokaisena toimintapäivänä on oltava yksi työnjohtaja paikalla. Muutoin työnjohtajien työkierto kuten työntekijällä. Työpäivät saadaan syötetietona joko taulukkolaskentatietona tai tietokannasta.

Huom! Järjestelmän kuvaus voi vielä elää.
Kommentarer
Logga in och kommentera med eget namn
Göm kommentarer