Uhanalaiset -palvelu | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Försökets teman

Kiertotalous

238 visningar

Försöket är skapat 29.08.2017

Team Myllykangas

Uhanalaiset -palvelu

Maatilat voivat ilmoittaa mahdollisestä syntyvästä ylijäämätuotteistaan Uhanalaiset-palveluun. Palvelun ylläpitäjä/kokki jatkojalostaa tuotteet valmiiksi ruoaksi.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Alkutuotannossa syntyy ylitarjontaa, tai äkillistä ylijäämää - peruuntuneiden ketju- tai tukkutilausten tai samanaikaisen ja onnistuneen sadon myötä. Tuotteet uhkaavat usein jäädä peltoon. Määrät ovat suuria, ja yksittäisten kotitalouksien toiminta ei välttämättä riitä. Suurkeittiöt eivät pysty vastaanottamaan käsittelemättömiä raaka-aineita.

Vad har hänt under försökets gång?

29.08.2017

Yksittäiset ruokapiirit eivät yksinään pysty pelastamaan ylijäämäsatoa, ja viljelijät joutuvat jättämään sadon peltoon (vrt. kukkakaali-gate) tai myymään alihintaan.


Maatilojen ja julkisen ruokahankinnan tai yksityisen sektorin välillä ei ole kanavaa, jossa 'Uhanalaisista' tuotteista, äkillisestä ylijäämästä, voisi ilmoittaa. Julkisella tai yksityisellä sektorilla ei myöskään ole resursseja vastaaottaa raaka-aineita, vaan tuotteet pitäisi jatkojalostaa suurkeittiöihin sopivaksi.


Uhanalaiset -palvelussa maatilat voivat ilmoittaa mahdollisesta ylijäämästä ja myydä ne palveluyrittäjälle. Yrittäjä vastaanottaa tuotteet, valmistaa niistä aterian tai aterian lisän jälleenmyyntiin. Valmiista tuotteesta ilmoitetaan palvelussa tai suoraan sopimusasiakkaille (esim. catering-yritykset, alueen suurkeittiöt) saman päivän aikana noudettavaksi. 

Kommentarer
Logga in och kommentera med eget namn
Göm kommentarer