-
Försökets teman
1700 visningar
Försöket är skapat 12.02.2021Jatketaan ja laajennetaan jo vuonna 2017 alkanutta Motivan vastuullisuuskriteerien käyttöä ja toteutumisen mittaamista (Salon kaupungin elintarvikkeiden kilpailutus sopimuskaudelle 2022-2024 + optiovuotta). Indikaattorielintarvikkeiden avulla todennetaan toteutunutta ruuan laatuketjua tilalle asti. Jokaisesta elintarvikeryhmästä on oma indikaattorielintarvike. Tarkoituksen on lisätä indikaattielintarvikkeiden seurantaa.
Kokeilulla varmistetaan Salon kaupungin ruuan turvallisuus, vastuullisuus ja vahvistetaan paikkallisen ruuan osuutta Salon alueella.
Salon kaupungin strategia ohjaa toteutusta. Elintarvikehankinnnoissa, kaudelle 2022- 2024 + kaksi optiovuotta käytetään ja laajennetaan entisestään kilpailutuskriteereinä Motivan vastuullisuuskriteerejä, mm. broilerin jalkapistelukukriteeriä jolla varmennetaan broilereiden saaneen elää elämänsä terveellisesti ja lajinsa mukaisesti. Panostetaan entisestään kriteerien toteutuksen seurantaan osallistaen ravitsemispalveluiden operatiivista henkilökuntaa. Näin samalla varmennetaan myös käytettävän broilerin lihan olevan varmasti kotimaista.
Salon ravitsemispalvelut, valmistettavan ruuan raaka-aineen eli elintarvikkeiden: ensisijaisesti liha-raaka-aineen ja kasvisten ja vihannesten toimittajat, paikallinen toimittaja Kimmon Vihannes Oy ja myös sidosryhmät kuten asiakkaat, asiakkaiden edustajat ja kuntalaiset.
Henkilöstökuluista ja yhteistyötapaamisista toimittajien ja sidosryhmien kanssa neuvotteluineen. Viiden tulosmittarin laadinta yhteistyössä toimittajien ja operatiivisen henkilökunnan kanssa, noin 1000t €/ mittari.
Kokemusosaamista (aiempi yhteistyö mm. Motivan kanssa vastuullisuuskriteerien käytössä/ 2017). Hankinta ja kilpailuttamisosaamista, yhteistyöosaamista eri ammattitoimijoiden kanssa ja sidosryhmien kanssa.
Toiminta-alue on pinta-alaltaan laaja Salon kaupunki. Asiakkaita noin 15 000 koulupäivinä ja asiakkaina: ikäihmisiä, hoivakotien asukkaita, varhaiskasvatus, perusopetus, toinen asta (Salon lukiot), ja henkilöstöruokailu, suoritteita noin kolmemiljoonaa vuodessa, budjetti noin 9.5 milj. € ja henkilökuntaa noin 105 (paljon yhdistelmätyöntekijöitä).
Oman kilpailukyvyn kehittäminen ja laadunvarmistus, henkilökunnan osallistaminen ja ennen kaikkea kaupungin strategisten tavoitteiden toteuttaminen.