Värimotivoituneet vapaaehtoiset | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Försökets teman

Vapaaehtoistoiminta

216 visningar

Försöket är skapat 12.11.2017

Vesa Ilola

Värimotivoituneet vapaaehtoiset

Luoda neljä modernia "väritettyä" vapaaehtoispersoonaa. Työvaiheessa neljä tyyppiä voivat olla vaikka 1) Innostunut hyväntekijä 2) Toisten kannustaja 3) Rauhallinen puurtaja 4) Analyyttinen introvertti. Visualisoidun DIY-työkalun avulla eri tyyppiset ihmiset löytävät syyn ja palkkion tulla helpommin mukaan vapaaehtoistoimintaan. Päivitetään samalla vapaaehtoistyön ideoinnin värihatut (DeBono)

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Kuinka saada, pitää ja innostaa uudet ja vanhat vapaaehtoiset Voidaanko luoda yksinkertainen innostava ja voimauttava tuunattu kuvausmalli.

Miten kokeilu toteutetaan?

Hyödyntäen, sovittaen ja tuunaten aiempia visuaalisia viitekehyksiä: persoonallisuudet/DISC, gamification types, motivaatioteoriaa sekä vapaaehtoistyön timanttimallia Luodaan neljä eri vapaaehtoisvärityyppiä kollektiiviisesti. Testataan tyyppien, tehtävien ja kuvausten toimivuutta vapaaehtoisympäristöissä. Heti ja jatkuvasti kun kiinnostuneita löytyy.

Vad har hänt under försökets gång?

12.11.2017

Yhdistetään rusinat pullasta

1) Persoonallisuusajattelu kuten DiSC

2) Motivaatioteoriat (Martela, Fogg)

3) HOOK kanvas

4) Gamification styles

5) Vapaaehtoistyön timanttimalli

Ja luodaan uusi houkutteleva vapaaehtoisten hunajakenno


Värileikittelyn takana on pitkä vapaaehtoistyö. Esimerkiksi asukasyhdistys pyörittää avointa nuokkaria ja etsii koko ajan erilaisia vapaaehtoisia. Mutta mitä motivoivaa sitten tarjota eri ikäisille. Väriympyrä tai -laatikko toimii yksinkertaisena muistilistana että olemme erilaisia. Osaa haluaa actioinia heti, osa kiinnittyy vasta kymmenen käynnin jälkeen. Osalle viihtyvyyden ratkaisee tekemisen sisältö, osalle seuran laatu. Osa halaa vain seurata muita tai käydä latautumassa hetken aistiärsykevapaassa tilassa. Osa halua chillailla osa haluaa tarkat ohjeet mitä tehdään seuraavaksi.


Linkki visuaalisiin virikkeisiin tulossa pian ;-D

Kommentarer
Logga in och kommentera med eget namn
Göm kommentarer