Vegaaninen kananmunankorvaaja | Kokeilunpaikka.fi
1

Kokeilun idea

-

Försökets teman

Kiertotalous
Försöket är skapat 29.08.2017

Vegaaninen kananmunankorvaaja

Kananmuna on raaka-aine, jonka kysyntä on ollut kovassa kasvussa viime vuosina. Sen ympäristövaikutukset moneen muuhun eläinproteiiniin verrattuna ovat maltilliset, mutta eivät aivan ongelmattomat. Kananmunalla on merkittävä rooli länsimaalaisessa ruokakulttuurissa, eikä sille ole onnistuttu kehittämään vegaanista korvaajaa. Erilaisia tuotteita on ollut jo markkinoilla jonkin aikaa, mutta ne eivät vastaa ravintoarvoiltaan tavanomaista kananmunaa. Soijapavun sisältämistä proteiineista on mahdollista valmistaa kananmunaa vastaava tuote. Tuotteen raaka-aineena voidaan hyödyntää tofun valmistuksesta syntyviä raaka-aineiden sivuvirtoja, jotka muuten päätyisivät biojätteeksi.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Kehittää kananmunalle ravintoarvoiltaan vastaava vegaaninen vaihtoehto, jotta kasvisruoasta saadaan yhtä houkuttelevaa kuin tavanomaisesta. Kokeilun tavoitteena on saada kuluttajilta palautetta, jonka perusteella voimme kehittää tuotetta entistä paremmaksi. Lisäksi tarkoitus on kartoittaa missä ruokaajeissa vegaanista ruokavaliota noudattavat henkilöt kaipaavat ruokavalioonsa kananmunaa. Tämän perusteella voimme laatia reseptiikkaa ja parempia käyttövinkkejä kuluttajille.

Miten kokeilu toteutetaan?

Vegaaninen kananmunankorvaaja mahdollistaa jo tuttujen ja tavallisten ruokalajien (letut, makaronilaatikko, pulla) valmistamisen samalla gastronomisella pietiteetillä kuin tavanomaisten ruokien. Tämä helpottaa eläinperäisten raaka-aineiden osuuden vähentämistä, kun yksittäisen kuluttajan ei tarvitse tehdä radikaaleja muutoksia ruokavalioonsa. Idea toteutetaan myymällä tuotteita kuluttajille ruokakaupoissa. 1.9 - 31.12.2017

Kuka tai ketkä kokeilun toteuttavat?

Egg International Oy

Mikä on kokeilun budjetti?

30 000 euroa.

Millaista osaamista ja rahoitusta kokeilulla on käytettävissään?

Osaamista löytyy yhteistyökumppanin jalofoodsin puolelta päivittäistavara kaupasta, sekä kuluttajaviestinnästä ja markkinoinnista. Lisäksi Egg International Oy:llä on tiimissään kokkeja, jotka osaavat kyllä tehdä kuluttajille suunnattua reseptiikkaa. Rahoitus on järjestetty yrityksen varoista, mutta budjetti on todella tiukka ja tuotekehitys sekä markkinointi tulee olemaan olematonta nykyisillä resursseilla.

Vad har hänt under försökets gång?

Kommentarer
Logga in och kommentera med eget namn
Göm kommentarer