Yhdessä koko rannikko | Kokeilunpaikka.fi
3

Kokeilun oppi

-

Försökets teman

679 visningar

Försöket är skapat 20.05.2019

Kari "Ruffe" Nurmi

Yhdessä koko rannikko

Hankkeen tarkoitus on saada ihmiset kokeilemaan veneilyä ja purjehdusta sekä tutustumaan Suomen rannikkoon ja saaristoon.

Miksi tämä kokeilu on tarpeellinen?

Veneilyn ja purjehduksen aloittaminen voi tuntua aluksi vaikealta, jos ei ole mahdollisuutta päästä kokeilemaan millaista se oikeasti on. Hankkeen tarkoituksena on mahdollistaa ilmainen kokeilu 120 ihmiselle koko Suomen rannikon mitalta Virolahdelta Tornioon.

Vad har hänt under försökets gång?

09.07.2019

Suomen suurin yhteispurjehdus rakentaa yhteisöllisyyttä koko rannikon mitalta 

Pieni vene, 30 päivää, 120 hengen miehistö 


Valtameri- ja seikkailupurjehduksistaan tunnettu Kari ”Ruffe” Nurmi aikoo viettää ensi kesän tiukasti rannan tuntumassa. Yhdessä koko rannikko-hankkeessa purjehditaan koko Suomen rannikko läpi 30 päivässä peräti 120 hengen voimin. Startti tapahtuu toukokuun lopulla Virolahdelta, josta matkaa tehdään päivä kerrallaan kohti pohjoista. Maali on Torniossa.


”Kun alla on pieni 30-jalkainen vene, tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että joka päivä veneeseen astelee uusi 3-4 hengen miehistö. Matkaa koko purjehdukselle kertyy noin 700 merimailia, eli noin 1300 km,” Ruffe kertoo.


Ruffen tavoitteena on pestata miehistöönsä jäseniä mahdollisimman kattavasti koko reitin varrelta ja myös nostaa esiin rannikon paikkakuntia ja tehdä juttuja paikallisesti eri pysähdyspaikkakunnilla. Hankkeen sivustolle tulee hakulomake, jolla kiinnostuneet voivat hakea mukaan maksuttomalle päiväpurjehdukselle. 


Merellisiä kokemuksia myös maakravuille

Mukaan lähteviltä ei vaadita aiempaa kokemusta purjehtimisesta tai veneilystä. 


”Hankkeen taustalla on nimenomaan halu innostaa uusia ihmisiä veneilyn ja luonnon pariin sekä tarjota mahdollisimman monille mahdollisuus kokea Suomen saariston ainutlaatuisuus kosketus- ja kuuloetäisyydeltä pienen purjeveneen kannelta käsin,” Ruffe painottaa. 


Sosiaalisempi tapa seilata

Kyseessä ei ole suinkaan Ruffen ensimmäinen yhteisöllinen purjehdushanke. Vuonna 2017 Ruffe vei osana Suomi100-juhlavuotta vesille 100 suomalaista. Tästä hankkeesta saadut hyvät kokemukset innostivat tekemään vielä suuremman yhteisöllisen hankkeen.


”Haluan osoittaa, että yhdessä tekemällä voidaan saada aikaan hienoja juttuja ja elämyksiä, joiden ei tarvitse maksaa mitään. Asenne ratkaisee,” Ruffe toteaa. 


Lisätietoja hankkeesta: www.yhdessakokorannikko.fi ja www.ruffe.fi


Kari ”Ruffe” Nurmi

Puh. 040-5054412, S-posti: ruffe@ruffe.fi


<em>Vuoden matkapurjehtijaksi vuonna 2018 valittu Kari ”Ruffe” Nurmi on nuorin, pienimmällä veneellä Atlantin molempiin suuntiin ylittänyt suomalainen kippari. Vuonna 2013 Ruffe purjehti ensimmäisenä suomalaisena muoviveneellä Huippuvuorten ympäri. Viime kesänä Ruffe purjehti Atlantin yli Itämerellä. Hän on myös ensimmäisenä purjehtinut laiturilla ja lennättänyt drone-kuvauskopterin Suomenlahden yli.</em>Kommentarer
Logga in och kommentera med eget namn
Göm kommentarer